2015 m. kovo 22 d., sekmadienis

Filmas: "Ką mes veikiame šešėliuose" / "What we do in the shadows"




Sveiki, kino žiūrovai,

Šįkart noriu pakomentuoti kino filmą „Ką mes veikiame šešėliuose“ (angl. What We do in the Shadows) (2014), kuris pristatomas ir „Kino pavasaris“ repertuare. Tai Naujosios Zelandijos aktorių ir debiutuojančių režisierių bendras kūrybinis darbas, kuris neliko nepastebėtas kino kritikų. Filmas išties juokingas, nors daugeliui „žinant, kas yra tikra komedija“, filmas gali ir nepatikti, kadangi jis turi savo novatoriška formą. Apskritai Naujosios Zelandijos komedijos kažkaip atkeliauja iki manęs, neseniai matytas „Namo ryšys“ irgi stebino savo unikaliomis formomis ir parodijomis, tai šis filmas ne tik, kad įdomus, bet ir dar originalesnis.

Nutarta šįkart pastudijuoti garsiausius vampyrus literatūroje, kine bei serialuose ir sukurti dokumentinio pobūdžio komediją. Viskas vyksta dokumentinių filmų šablonų rėvose, panaudojant visus pagrindinius apie vampyrus žinomus stereotipus. Komedija gimsta iš to, kaip nutolęs vampyrizmas nuo žmogiškojo ir įprastojo gyvenimo bando pasivyti šiuolaikinį pasaulį, tačiau nesugeba įveikti įprastų kliūčių, čia vampyras pasivertęs šikšnosparniu įsipainioja į elektros laidus, skambinėja per Skype savo buvusiems paveldiniams, bando senovinius kilimus apsaugoti nuo kraujo dėmių laikraščiais. Žmogiškieji faktoriai taikomi antgamtinėms būtybėms tampa tikra juoko dozė, o noras pasirodyti prieš kameras geresniais negu esama iš tikrųjų, kuria dokumentinių šablonų parodiją.

Filmas man patiko labiau negu tikėjausi. Išties smagiai praleidau laiką su keistais vampyrais iš skirtingų epochų, ryškiais ir juokingais charakteriais. Galima ginčytis, kiek šis filmas yra kitoks nei kiti filmai, tačiau daugelis, manau, sutiksite, kad filmas išties kaip komedija yra neprastas kūrinys.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 75/100
IMDb: 7.6


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą