2015 m. kovo 28 d., šeštadienis

Filmas: "Penki šokiai" / "Five Dances"





Sveiki, skaitytojai,

Iš filmo „Penki šokiai“ (angl. Five Dances) (2013), tiesą sakant, nesitikėjau ničnieko. Netgi buvau nusiteikęs pažiūrėti pačiu baisiausiu būdu – prasukinėjant kas 10 minučių. Labai bijojau, kad šis LGBT tematikos filmas vėl nusivažiuos į banalias klišines formas, tačiau nuo pat pradžių man užbūrė violončelės garso takelis ir tie pusiau baletiniai plastiški šokiai, kad tiesiog po to nebegalėjau atsiplėšti.

Taip, filmas labai mažo biudžeto ir istorija, sakyčiau, ne itin ypatinga. Viso labo pasakoja apie 18 metų vyruką, kuris išvykęs iš namų į Niujorką, šoka su ką tik susibūrusia trupe. Trupėje vyksta savotiškos dramos, kurios padeda susibendrauti keturiems šokėjams ir vadovui. Vaikinukas pastebi tamsaus gymio vyruką, tačiau nedrįsta, negali, bijo... Filmo struktūra gana paprasta – etapinė, penki šokiai ir penki lygmenys, atsiveriant paprastam žmogiškumui. Gražus filmas savo šokiais ir plastika, demonstruoja lankstų ir gražų jauną kūną. Juosta ryškiai poetizuota, jai suteikta ryški meninė kryptis, kad net galėtume ją iš dalies pavadinti šokių drama, kur vyrauja subtilumas, šiokia tokia sakralizuota energija, bet kartu dialogai, kai kurie bendravimo niuansai filme atrodo pernelyg nenatūralūs ir statiški, uždelsti ir toli gražu realybės neabsorbuoja.

Tie, kurie nesibaimina LGBT (homoseksualios) temos, tiems, filmas turėtų daugiau ar mažiau patikti. Man asmeniškai patiko ir jaučiausi po seanso pažiūrėjęs ne eilinę dramą, bet kažkokį subtilų šokių spektaklį su vaidybiniais intarpais, kurie vienaip ar kitaip sugebėjo paveikti mano emocinį lygmenį, todėl rekomenduoju ir jums.

Filmą galite rasti titruotą lietuviškai puslapyje torrentai.lt

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 51/100
IMDb: 7.3


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą