2016 m. gegužės 17 d., antradienis

Serialas: "Begėdis" / "Shameless" (3 sezonas)




Sveiki, mieli skaitytojai,

Trečiasis „Begėdžio“ (angl. Shameless) sezonas vėl buvo tikra atgaiva šiomis įtemtomis gegužės savaitėmis, atrodo, kad vėl grįžti į kažkokį visai kitokį pasaulį ir ištirpsti, ir visiškai užsimiršti. Kaip visada, nusprendžiau apžvelgti sezono pagrindinius įvykius ir pasidalyti įspūdžiais, todėl, jeigu nesate dar mate šio sezono, nelabai ir drįsčiau rekomenduoti skaityti toliau.

O trečiasis sezonas prasidėjo su tikru meksikietišku trenksmu. Nusigėręs Frenkas kažkaip stebuklingai atsidūrė Meksikoje, o grįžti valkatėlė nelabai ir begali, o jo išgertuvės jau trunka ne vieną mėnesį, namie laukianti dukra Debi labai laukia jo sugrįžtant. Stipri sezono pradžia smūgiuoja iškart taikliai ir užtikrintai – naujos herojų problemos beregint įsuka į „Begėdžio“ socialinio dugno pasaulį, kad sunku atsikvėpti. Tiesa, sezonui pamažu slenkant link pabaigos jau jaučiamas kažkoks atokvėpis, „apsukos“ mažėja ir truputį siužete Frenkas blaškosi. Frenkas išsikapstęs iš Meksikos, galiausiai šiaip ne taip įskundžia vaikus socialinei tarnybai, kurie išskirsto vaikus ir tai buvo didžioji Frenko klaida, kuri jam kainavo itin daug, tačiau liūdėti nėra kada, nes Frenkas tampa gėjų aktyvistu, atranda globėją ir jį, kaip visais atvejais stengiasi begėdiškai išnaudoti, tačiau seksas prabangiame viešbutyje su lesbiete, bandančia atsiversti per religinę organizaciją, jau pasirodė pernelyg sintetinis siužeto akcentas, lyg nebegalėdami ko besukurti, griebtasi kažkokių nelabai jau vykusių triukų.

Fionai ir Džimiui šis sezonas tikras finansinis išbandymas. Per šį sezoną Fiona pakeičia net tris darbus – išmatų kanalizacijos tvarkytoja, kasininkė prekybos centre, netgi klubo vadybininkės, kol galiausiai įsidarbina puodelių biuro pardavėja. Jų santykiai su Džimiu lyg ir geri, tačiau žiūrovas jau ruošiamas tai banano žievei, ant kurios turi paslysti Džimis, įsipainiojęs į mafijos vadeivos spąstus. Sezono pabaigoje jis dingsta ir neaišku, ar jį tikrai nužudė. 

 Galaherių virtuvėje sprendžiamos kaip visada visos problemos.

 Galaheriai visada turi ką pasakyti, o kai nebeturi, tai visada bent jau parodys...

 Mano mėgstama Šeila vis dar tokia pat keista, kaip ir anksčiau...

 Šeimynėlė per fotosesiją.

 Džimis su savo tėvu.

 Fiona nesnaudžia ir dažnai sulaukia gerų vyrukų dėmesio, kurie tikrai jai būtų geresni, nei Džimis.

 Viena juokingiausių situacijų, kai Šeila apsimeta vaikų motina Monika socialinei tarnybai.

 Filipas didelę dalį 3 sezone praleidžia su Mendi.

 Pagrindiniai herojai.

Filipas pagaliau baigia mokyklą, tačiau jis pernelyg nuobodžiai tvarkosi su prielipa Mendi. Be to, sugrįžta kalių kalė Karen, o ji, patikėkite, žino, kaip viską Lipui pabloginti. Vis svarstau, jeigu Lipas toks mokslo genijus, tai kodėl jis toks bukas santykiuose? Kodėl jis taip bijosi geresnio požiūrio į mokslus? Ko jis vaikosi Karen užpakalio? Keista šio veikėjo natūra, ko nepasakyti apie uniformuotąjį Ijan‘ą, kuris „įskliopinęs“ Mendės brolį. Jų santykiai lyg ir dar keistesni, tačiau kažkuo lyg ir žavūs, nestandartiniai, pagrįsti tyliu džiūgavimu, tačiau šiame sezone net ir čia vyksta emocinis lūžis ir pradedama kalbėti apie santykius, tačiau Milkovičiaus tėvas priverčia sūnų vesti vietinę prostitutę.

Viena absurdiškiausių ir kartu juokingiausių sezono situacijų Veronikos pastangos apvaisinti savo motiną savo vaikino sperma. Kiek tai gėdinga ir nenormalu, sunku ir pasakyti, tačiau atrodo išties keistai. Ir tikrai nenormaliai. Esama ir kitų sezonų menkesnių įvykių, kurie užpildo kasdieninius įvykius, pvz., Šeilos seksualinis alkis su dukters vyru, jos meilė anūkui. Tetos Džindžer palaikų ieškojimas kiemo pievelėje, namo užstatymas ir atgavimas iš giminių, Karlo chuliganiavimas ir kiti smagūs dalykai, kurie vyksta kiekvienoje serijoje, todėl niekada nenusibosta žiūrėti.

Tiesa, trečiojo sezono pabaiga kaip niekada graudi. Frenkas dėl ligų nebegali gerti, Karlas jam nuskuta galvą, simboliais apipinti šeimos santykiai, metų Lipo pasiekimai, Ijano išvažiavimas į armiją ir Džimio dingimas... Sakyčiau, labai gera pabaiga, kadangi prasidėjo sezonas su trenksmu, o pabaigoje duodama žiūrovui peno viską apmąstyti, kad viskas, kas vyksta, turi tame ir kitą prasmę, kad po chamizmu ir socialinio dugno problemomis visgi yra tie patys jautrūs žmonės, kartais leidžiantys išlieti vieną kitą ašarą. 

Trečiojo sezono anonsas:


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą