2016 m. gegužės 8 d., sekmadienis

Filmas: "Vėjas kyla" / "Pakilo vėjas" / "The Wind Rises"




Sveiki, skaitytojai,

Tam tikra prasme japonai yra genijai. Taip, kaip jie sugeba biografines istorijas sukurti per animaciją, tikriausiai niekas taip pasaulyje daugiau nemoka. Filmas „Vėjas kyla“, dar kai kur verčiama „Pakilo vėjas“ (angl. The Wind Rises) (2013), pasakoja apie realiai gyvenusį lėktuvų konstruktorių, kuris nuo mažumės pasinėręs į lakūno fantazijas, augdamas su savo svajonėmis, galiausiai ją įgyvendina. 

Tikriausiai nereikia sakyti, kad filmas gražus ir gilus? Fiksuojama ištisa berniuko, vėliau jau vyro, gyvenimo tėkmė – nuo vaikystės iki galiausiai pirmosios meilės. Atsidavimas darbui ir idėjų paieškoms skatina kartu augti su personažu. Įdomu ir tai, kad filmas šiek tiek priminė man „Jonvabalių kapą“ – įvestas istorinis kontekstas (žemės drebėjimai, Pasaulinis karas ir kt.) ir visa tai pateikiama taip nebanaliai, užtikrintai ir nesistengiant kažkaip gudriais triukais priblokšti žiūrovo, priešingai – leidžiama mėgautis istorija tarsi ji būtų vaidybinis filmas.

Dėl svajonių, dėl istorinio konteksto, dėl pasakojimo ypatingumo ir dar dėl daugelio priežasčių šį filmą rekomenduoju šeimai, lengvam, tačiau turiningam vakarui, kadangi filmas su „dvasia“ paliekantis istoriją žiūrovui. Kažkokių ypatingai didelių pastebėjimų neturiu. Tiesiog patiko kokybės ir turinio santykis. Nesugaišau nė akimirkos veltui.

Mano įvertinimas: 9/10
Kritikų vidurkis: 83/100
IMDb: 7.8


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą