2022 m. sausio 10 d., pirmadienis

Aktualijos: Edita Mildažytė vs. Beata Tiškevič - kodėl mus papiktino toji laida, o Radistai niekada?

 

Sveiki,

 

Galvojau, ką pasakyti šia tema. Ir ar išvis reikia, nes socialiniuose komentaruose tiek prirašyta (ir aš rašiau), kad tiesiog tas gynybinis instinktas medijose tampa kaip ir reikalu apginti Lietuvą prieš priešą. Labiausiai mes nepakenčiame pažeminimo ir neteisybės. Ypač, jeigu tas žmogus populiarus ir turi įtakos kitiems.

 

Nekalbėsiu apie Editos Mildažytės vairavimą. Manau, moteriai per skaudi tema, tačiau toji laida su Beata Tiškevič... Kodėl ji išėjo apskritai į LRT viešumą? Negi niekas nepastebėjo? Peržiūrėjau tą laidą ir suskubau beatodairiškai ginti Beatos Tiškevič, kuri, kas be ko, toje laidoje yra tikrąją to žodžio prasme „ant karštosios kėdės“. Bet po kurio laiko atsikvošėjau ir pagalvojau, bet juk esu Beatą matęs panašioje pokalbių laidoje su panašiais provokuojančiais klausimais, į kuriuos ji kuo puikiausiai išsisuko. Ir tos laidos buvo tiesioginės, viešoje auditorijoje. Nieko nepuolu teisinti. Man atrodo, kad Edita Mildažytė šiek tiek išėjo iš savito žanro, prisižiūrėjo buvusių B. Tiškevič interviu su jaunaisiais influenceriais, su kuriais ji šnekėjo apie #NEBEGĖDA, sekso žaislus ir kitus dalykus, ir sumanė, kad ji – puikus paukštelis ir jai pačiai pravartu su tokia be tabu moterimi pakeisti laidos toną ir pabūti freak laidų vedėja tik, žinoma, nepavyko dėl kelių priežasčių.

  • a)      Edita Mildažytė niekada nevedė tokių stendapinių be tabu pokalbių.
  • b)      Iš laidos vedėjos niekas nesitikėjo (ypač B. Tiškevič) tokių klausimų, todėl ji buvo nepasiruošusi.
  • c)      Net stendapininkai nesako: aš matau, kad tavo kojos kruvinos, o kodėl būdama feministe, jas skutiesi?
  • d)      Stendapininkai neprimeta savo nuomonės, jos susieina su pašnekovo, „susiliečia“ ir makabriškai prasilenkia, o E. Mildažytė to nemoka. (Prisiminkime, kaip ji išdėstė feminizmo teoriją apie nupjautas krūtis ir t. t. bei pamokslavo).
  • e)      Mes E. Mildažytei po „Bobų vasara“, „Krokodilas“ ir „Bėdų turgus“ laidų keliame kitokias etines vertinimų normas nei, pavyzdžiui, Rolandui iš Radistų (tai kaip ir dėl to netikėta kažkiek, pripažinkime) ir šiek tiek segreguojame pagal amžių ir lytį bei nuopelnus laidos vedėją. Jeigu tą laidą vestų, pvz., Raisa Šarkienė su Radži su tais pačiais klausimais, juk visi būtų atsipalaidavę.

 

Jūsų Maištinga Siela


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą