2022 m. vasario 7 d., pirmadienis

Filmas: "Baimės gatvė 3: 1666" / "Fear Street: 1666"

 Sveiki,

Niekaip neprisimenu, ar esu matęs šios frančizės pirmąsias dalis, tačiau šia susidomėjau dėl rekomendacijų, tad ir pasižiūrėjau. Filmas vadinasi „Baimės gatvė 3: 1666“ (angl. Fear Street: 1666) (2021), kuris, kaip suprantu, tęsia apokaliptinę siaubo istoriją apie atostogaujančius jaunuolius ypatingoje vietoje, tačiau netinkamu laiku. Šiaip senas geras ir iki mirties atsibodęs filmo siužeto karkasas, kuris atbaido iš toli, bet šioji dalis, kaip man buvo pažadėta, yra novatoriška ir evoliucionuojanti, lyginant su ankstesnėmis.

Ir iš tikrųjų filmas vaizduoja maždaug Salemų raganų laikus (1666 m.), kada JAV provincijos religinėje bendruomenėje ima dėtis keisti dalykai. Mergina pasibučiavusi su kita mergina per jaunuomenės vakarėlį tampa atpirkimo ožiu (gal sakyti ožkomis?) ir kitą dieną jas išskundžia pavydus jaunuolis. Dvi jaunos merginos netrukus tampa persekiojamos visos bendruomenės, nes kažkas į šulinį įmetė šunį, kaulė suėdė savo paršiukus, o bažnyčioje vaikams ir sau kunigas iškabino akis... Šiurpūs viduramžiški dalykai iš tikrųjų šiame filme veikia ir, atrodo, kad vėl žiūrėčiau anuomet matytą siaubo filmą „Kaimas“ (2004). Nors tam tikri siužetiniai dalykai nesunkiai atspėjami, tačiau tas rimtumas visgi įtraukia iki tol, kol vėl neatsiduriame 1994-uosiuose, kur viskas apsiverčia pagal to meto siaubo filmo standartus.

Tiesą sakant, labai džiaugiuosi, kad nemačiau pirmųjų dalių, nes antroji šio filmo dalies valanda smarkiai nuvilianti. Atrakcionų centre zombiai puola jaunuolius, o šie šaudo plastikiniais šautuvais savo krauju, kad galėtų išsigelbėti. Primena prastus filmus, o veikėjų bendravimo maniera tuos ypač klaikius filmus, kol kai vyksta mirtinos grumtynės (Skubis dū!), veikėjai dar spėja vienas kitam permesti kokį nors lėkštą amerikietišką juokelį. Visumoje filmas prastokas. Nemažai žadanti pradžia beregint prarado intrigą ir tapo siaubo komedijos absurdu, tad paskutinį pusvalandį sužiūrėjau sukandęs dantis.

Mano įvertinimas: 4/10

Kritikų vidurkis: 68/100

IMDb: 6.6


Jūsų Maištinga Siela


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą