2022 m. rugpjūčio 23 d., antradienis

Vilniaus vinilinių plokštelių parduotuvė: "Vinilo studija", Pylimo g. 41, Vilnius

 Sveiki,

Šiaip seniai norėjau padaryti Lietuvos didžiausių miestų vinilinių plokštelių parduotuvių aprašymus, tačiau tam reikia ir laiko, ir ilgų pokalbių su aistringais melomanais. Beveik visi žino, kas užsuka į muzikos įrašų parduotuvėles, kad mandagūs pardavėjai turi ką papasakoti ir ką pasakyti apie muzikos įrašus.

Iš naujo atgimęs vinilinės plokštelės formatas tampa ir lietuvių kolekcionierių medžioklės reikalu. Senojo preso leidimai ir šiuolaikinių plokštelių perleidimo gausoje skęsta jau ne viena sostinėje įsikūrusi plokštelių parduotuvėlė. Viena garsesnių ir gausesnių tokių parduotuvėlių yra įsikūrusių Vilniaus soties rajone Pylimo g. 41, kurioje randasi „Vinilo studija“.

Sunku pasakyti, nuo kada ten pirmąkart apsilankiau. Gal kokiais 2018 metais? Anuomet „Vinilo studija“ labiau prekiavo retro senosiomis plokštelėmis, dažniausiai iš aštunto ir devinto dešimtmečio, bet pamažu lentynose radosi ir naujausių plokštelių. Dabar „Vinilo studijoje“ galima rasti nuo lietuviškos estrados atlikėjų, senų „The Beatles“ laikų išleistų plokštelių iki, tarkim, kokio Justin Bieber. Plokštelės suskirstytos muzikos stiliais ir pagal senumą bei naujumą, tad pasiklysti nėra kur. Ten nuolat sukasi kokia nors plokštelė, o paslaugus pardavėjas ne tik pakonsultuos, bet ir leis paklausyti jūsų norimos plokštelės prieš ją nusiperkant.





Jūsų Maištinga Siela 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą