2022 m. rugpjūčio 27 d., šeštadienis

Šios dienos citata: Paulius Daukšas (ParaDaukšas) apie priešybes ir autentišką integralumą

 

Sveiki,

Apie šį stebuklingą vyruką vardu Paulius Daukšas, kuris turi savo internetinį puslapį „Budinimo kanalas“ jau esu rašęs. Neseniai Paulius Daukšas arba, kaip jis mėgsta save vadinti ParaDaukšas, išleido antrąją knygą „Genialumas paprastume“. Daugiau informacijos rasite „Budinimo kanale“.

Visgi nepaliauju galvoti apie šią Pauliaus Daukšos citatą, apie priešybės ir vienybės principą, kuriuo jis pasidalijo savo facebooko paskyroje. Šįkart nekomentuosiu ir nebandysiu kažkaip perfrazuoti ir savaip peraiškinti to, kas pasakyta, nes manau, kad ir taip aišku.

„Viskas, kas yra įvardinama, tas turi savo priešybę, kaip ir „niekas" bei „viskas“, tad tiesa bei darna slypi už visų apibrėžimų. Pažvelkim giliau: koncepcija apie sėkmę sukuria nesėkmę, koncepcija apie vertę sukuria nuvertinimą, bet kokia suirutė seka po to? Žmonės ima lygintis ir konfliktuoti pamesdami savo autentišką integralumą. Tad nors ir apibrėžimai turi savo vietą darnoje – svarbu prie jų neprisirišti ir juo labiau neišaukštinti virš gyvos ir nepažabojamos tiesos. Beribėje visumoje visi dalykai yra be galo skirtingi ir tuo pačiu be galo vienodi, čia susitaiko visos priešybės ir iš čia pasireiškia beribė darna. Kuo mažiau prisirišame prie įvardinimų – tuo labiau galime jausti beribės darnos kelią.“ Paulius Daukšas

Jūsų Maištinga Siela


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą