2023 m. sausio 1 d., sekmadienis

Aktualijos: Sveiki sulaukę Naujųjų 2023-ųjų metų!

 

Sveiki,

Su Naujaisiais Geraisiais metais! Nors man nebuvo pastarieji keleri metai lengviausi, žvelgiant į 10 metų laikotarpį, visgi iš šių metų tikiuosi pakylėjimo, atsispyrimo savoje laimės skalėje. Taigi visi žinome, kad laimę, džiugesį ir pasitenkinimą sukuria sąmoningas žmogaus apsisprendimas būti tuo laiminguoju. Neleidimas aplinkybėms paveikti tavo apsisprendimo būti tuo laimingu.

Dievas mato, bandžiau tą daryti, ir retkarčiais, labai trumpam nušvitimo momentą tai pavykavo padaryti, tačiau viskas subliukšdavo. Gal pernelyg stengtasi? Gal priartėta prie saviapgaulės? Sunku pasakyti. O gal tiesiog lemta tai išgyventi. Galiausiai linkiu tiems, kuriems sudėtinga, leisti tam sudėtingumui būti. Sakoma, kad net negalima su visu tuo kovoti, nes tada tapsi savo problemų ir sunkumų atspindžiu. Tad linkiu nekovoti, netapti savo kovos priešo atspindžiu, o lengvai pakilti virš visko, paleisti ir leisti tiesiog sau būti, leisti ateiti kažkam, kas pakeis aplinkybes ir viskas savaime išsispręs. Žinoma, nekalbu apie visiškai radikalius dalykus kaip alkis, būsto sprendimai, darbas, bankrotas ir kt. Tiesiog kalbu apie būvimą laimingu.

Pasakysiu dar banaliau, beveik internetinių memų rėmuose. Jeigu turi lovą, į kurią gali įsiropšti su arbatos puodeliu ir gera knyga bei prakiurksoti pusdienį, nelašant niekam ant galvos, o po to išeiti į lauką ir apsukti ratus apie kvartalą, parką ar savo gyvenvietę, ežerą – tu jau esi labai laimingas, tu jau esi karalius ir karalienė.


Dažnai galbūt ir neįvertiname to, nes sunku kovoti su nesėkme, kai atrodo, jog kiti laimingi tiesiog dėl to, kad jiems sekasi. Tas perdėtos sėkmės kultas gali išvaryti iš proto, arba sukelti netgi apatiją, depresiją. Nustokime būti norėti sėkmingais, būkime tiesiog laimingais.

Daug kas iš senosios kartos viešojoje erdvėje juokiasi, jog jauni žmonės pernelyg susirūpinę savimi, bando pamilti save įvairiuose dvasiniuose seminaruose lyg laižytų ir augintų savo ego, o užtenka tiesiog išdalyti, pamirštant save. Manau, tai esminis skirtumas tarp šių kartų, nes man akivaizdu, jeigu myli save, skiri savo mėgstamai veiklai laiko arba nekaltini už tai, kad tiesiog nieko nenori įrodyti kitiems, tada jautiesi gerai, o kai jautiesi gerai, tada lengva ir išdalyti tą jausmą kitiems. Kitaip nebesuvokiu tarnystės veiksmo, jeigu ne per save ir tai joks ego troškimas pažinti save ir savo kelionę per Visatą. Tad linkių puikių Naujųjų metų, puikiausių knygų, geriausių filmų, mažiau sumaišties ir suirutės iš informacinio pasaulio, daugiau laiko sau, šeimai, draugams, augintiniams, fiziniam judėjimui. Linkiu rinktis būti laimingu. Ačiū Jums.


Jūsų Maištinga Siela


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą