2023 m. rugsėjo 11 d., pirmadienis

Filmas: "Voratinklis" / "Cobweb"

 

Sveiki,

Savaitgalį norėjosi ko nors išties paprasto ir nesudėtingo, todėl pažiūrėjau keletą abejotinos vertės siaubo filmų. Vienas iš tokių – „Voratinklis“ (angl. Cobweb) (2023), pasakojantis istoriją apie berniuką Piterį ir jo šeimą. Piteris gyvena savo kambaryje, griežtai prižiūrimas tėvų, tačiau vieną naktį jis išgirsta sienoje krebždesį, kol galiausiai sukviečia tėvus, tačiau tėvai visus košmarus priskiria Piterio lakiai fantazijai. Neatrodo Piteris laimingas ir mokykloje, kur jį persekioja klasės vaikai, o namuose tėvas ir mama taip pat stokoja jam meilės, todėl vieną naktį jis pradeda kalbėtis su sienoje gyvenančia būtybe ir netgi pasakoti apie savo jausmus...

Norėčiau apie šį filmą pasakyti ką nors gero, bet po peržiūros šauna tik viena mintis. Šis filmas turėjo idėją ir ją „įsūdė“ į įprastus režisūrinius rėmus. Imu galvoti, ar neverta tikėti, jog tuos standartinius siaubo filmus kuria ne režisieriai, o kažkoks dirbtinis intelektas, nes visi jie vieno kolorito ir visur tos pačios loginės klaidos. Iš vienos pusės siaubo čia lyg ir netrūksta, idėja gera, tačiau Piterio tėvai pavaizduoti kaip eiliniai psichopatai (nors jie tokie ir yra), tačiau negi nėra kitų raiškos būdų kaip medinė psichopatų šeimynėlė; mama lyg prarijusi kuolą, o tėvas vaikšto su tokia šypsena, lyg bandytų ištvirkinti visus rajono vaikus.

Pirmąją filmo pusę daugmaž laikyčiau pusėtina, nes vyksta trileris ir detektyvas, paslaptis už sienos, tačiau pasirodžius pabaisai, manding, iš tikrųjų situacija pradeda panašėti į siaubo parodiją. Daug metų už sienos gyvenęs monstras nesugebėjo kumščių išdaužti paprastutės gipskartoninės sienos, tačiau, ištrūkusi į laisvę, staiga vienu ypu nurauna fizinį pajėgumą turinčiam vaikėzui galvą? Kas per proporcijų neatitikimas? Arba finalinė berniuko ir pabaisos kova. Ką tik neįtikėtinu greičiu kaip voras lakiojusi ir visus iš eilės žudžiusi pabaisa neįveikia berniuko, kuris ją laiko tiesiog už kaltūną primenančių plaukų ir dar spėja išsiropoti iš duobės? Žodžiu, ką aš noriu pasakyti? Jeigu užsimerksite ir šio filmo visiškai neanalizuosite (aš jau nebemoku, nes tai liga) gal ir visai gerai susižiūrės, tačiau akivaizdžios loginės spragos, atsiradusios dėl komercinio klišinio pataikavimo žiūrovui, šį filmą tiesiog gniuždo, lyg jis būtų skirtas nekraupinti, o šešiamečiams „tvarkingai“ pagąsdinti.

Mano įvertinimas: 4.5/10

Kritikų vidurkis: 50/100

IMDb: 5.9

 


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą