2023 m. rugsėjo 15 d., penktadienis

Šios dienos citata: Audrius Skaistys viešai tyčiojosi iš mokytojų, pavadino juos broileriais ir komuniagomis

 

Sveiki,

Kad mane kur griausmas su visomis slieko pažastimis! Taip ir žinojau, kad įspėjamojo mokytojų streiko dieną pratrūks koks nors riebus tešmuo ir kas nors parodys savo pūlius visu gražumu. Neklydau, politikas ir Vilniaus Tarybos narys (Dieve, kas jį išrinko?) Audrius Skaistys savo socialiniame tinklapyje nė nesusimąstęs dergėsi. Gal buvo atsidaręs alaus butelį... Nors ne, klerkai nesąmonių negeria, veikiau kokį prabangų viskį su ledukais, kad linksmiau būtų. Tačiau verta įsiskaityti į tai, ką politikas tauzija savo paskyroje, po kurios vėliau partijos paspirtas turėjo eiti atsiprašinėti, nors visi žinome, jog tai tiesiog partijos įvaizdžio reikalai, o ne koks nuoširdus atsiprašymas. Grimas nuvarvėjęs, jau nieko nepadarysi. Nelabai, sakyčiau, kaip laikosi ir mūsų premjerės Ingridos Šimonytės reikalai mokytojų streiko atžvilgiu.

Visgi žiūriu į citatą ir akivaizdžiai matau sovietinį ideologinį palikimą, nors ponas Skaistys pats mokytojus vadina komuniagomis. Juk tik tarybiniais laikais buvo taip diegiama, kad tylėk, nesiskųsk, išlik tvirtas, iškentėk, nes verkšlenti yra gėda. Iš esmės problemos viešinimas ir kovojimas už savo orumą ir darbo sąlygas Skaisčiui yra viso labo verkšlenimas? Nepatogu, ar ne, nes valdantiesiems reikia spręsti problemas ir kažkaip, sakyčiau, Audrius Skaistys pats pravirko vidury socialinės ramunėlių pievos. Tai sovietinis militaristinis žmogus, kuris, jeigu galėtų, muštru ir baime valdytų, tačiau nieko nespręstų, nes jėga ir mežesniojo kentėjimas yra ta struktūra, kuri palaiko tikriausiai klestinčią Lietuvą?

Ir negana to, jo pasisakyme skamba patriotinė gaida apie Lietuvą. Lietuva – tai aš! Kitaip sakant, mokytojai, drebėkite savo vištų narveliuose, atjoja Skaistys ir jis parodys, kas yra tikra Lietuva, nes Lietuvoje problemas kuria tik verksniai, problemų nėra, o štai Skaistys tai jau tikrai su žmona tikriausiai kalkuliatorių ir prožektorių po kaldra pasikišę visas lėšas yra suskaičiavę kaip savo blusas. Žiūriu aš į jo tą atvaizdą ir ale tikrai jis šiuo klausimu teisus, mokytojų streiko problema ir yra šio žmogaus atvaizdas. Gerai, kol sėdi savo šiltoj kėdėj ir papustęs kostiumą kasdien į darbą varo mašinyte, kai mokytoja devynaukščiame keliasi 5 valandą, kad su sąsiuviniais viešuoju transportu pasiektų mokyklą... Juk ji tik broileris, o Skaistys rimtas patinas, jau tikras alfa valstybės tarnautojas, ne višta kokia! Be pigu, visi jūs, klerkai, su namukais priemiestyje, o vaikeliukai nučiūčiuoti ir tikrai ne valstybinėse mokyklose pagal rajoną sėdi. Reikia būti didžiu idiotu, kad „pavarytum“ ant mokytojų ir parodytum visą savo niekingą tarybų ideologija pradvisusią vertybinę sistemą. Tai diktatoriaus iš mužiko kultūros retorika ir ją tegu su mielu noru mokiniai panagrinės per literatūros pamoką kaip antipilietiško politiko sapaliojimą, o gal ir rašinį parašys apie Skaisčio sukurtą „Gyvulių ūkio“ verkšlentojus. Visgi ši situacija nuostabi, ji parodo, jog tokių kaip Audrius Skaistys yra ne vienas ir ne du, gerai, kad jie išlenda į dienos šviesą, juk bijoti reikėtų tų, kurie tūno tamsoje ir sako, kad problemos nėra. Kuo greičiau sugedusią senąją kartą nuo podiumo!

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą