2023 m. gruodžio 26 d., antradienis

Kaip parašyti kalėdinį sveikinimą? Kalėdinis sveikinimas, palinkėjimas

 

Sveiki,

Kasmet kas nors manęs vis paprašo parašyti paprastą kalėdinį sveikinimą, kuris būtų trumpas, aiškus ir transliuotų nuoširdumą. Tiesą sakant, nemėgstu to daryti, čia kaip tie vaiduokliai rašytojai, kurie kokios nors žvaigždės vardu parašo autobiografiją ir žvaigždė ją išleidžia savo vardu. Arba, kai nuolat rašote tuos pačius ar panašius sveikinimus, atsiranda toks netikrumo jausmas, jog kasmet žodžiai kartojasi ir dvelkia ta sovietine retorika, kokią girdėjo mūsų senoliai. Visgi šį jausmą anuliuoja suvokimas, kad rašai pats ir pats įdedi jausmą tą darydamas. Tad nelinkėkite dėl linkėjimo, o geriau jausmiškai išartikuliuokite, ką iš tikrųjų norite skirti tam žmogui, nes kitokiu atveju sveikinimas jums gali tapti formalumu, priederme, nes to tikisi iš jūsų aplinkiniai. Taigi mano patarimai, kaip parašyti sveikinimą, yra labai paprasti ir jau daugeliui savaime aišku.

Pirmas dalykas. Jausti žodžių prasmę ir svarbą, nedaryti nereikalingos pompastikos, nekopijuoti tekstų iš interneto ir neverta graužtis, kad ne visi gimę rašytojais. Linkėjimą NUO SAVĘS gali sudėlioti visi, tad nuoširdumas yra visa ko pagrindas.

Antras dalykas. Įvardykite raštu adresatą t. y., kam skiriate tekstą.

Trečias dalykas. Įvardykite su kuo sveikinate (Kalėdos, Velykos ir t.t.)

Ketvirtas dalykas. Sureitinguokite svarbos didėjančia ar mažėjančia tvarka palinkėjimus, norus, svajones.

Penktas dalykas. Žodis „tegu...“ programuoja, jog tai turėtų galimai įvykti, kas netiki dar žodžio galia?

Šeštas dalykas. Nepamirškite pasitikrinti skyrybos, rašybos klaidų. Paprastai sveikinime daug tikrinių daiktavardžių ir nevenkite įvardžių rašyti iš pagarbos reikalo didžiąja raide.

Septintas dalykas. Įterpti vieną humoro sakinį (te sniegas virsta pinigais!) galima įdomumo dėlei, jeigu žmogų pažįstate.

Aštuntas dalykas. Pasirašykite nuo ko šis linkėjimas. Po daugel metų tie laiškai ar atvirukai būna praverčiami, tad ir data teksto pabaigoje gali netikėtai grąžinti į prisiminimus, tai veikia.

Taigi. Tiek.

 

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą