2023 m. gruodžio 17 d., sekmadienis

Maištingos sielos pozityvumo dienoraštis nr. 32: tavo vidinė sveikata yra svarbesnė, nei tai, ką kiti apie tave pagalvos

 Photo: blakecreates

Sveiki,

 

Tęsiant pozityvumo terapinius įrašus, pagavau save pernelyg dažnai galvojant, ką kiti mano ir kalba apie mane, netgi įsivaizduoti pačius blogiausius scenarijus, juos dvigubinti. Tai gali tapti netgi nepakeliama. Ypač kai gyvename amžiuje, kai viskas yra gera reputacija ir visi pozityvūs „čyzai“, kur aštresnis žodis gali numušti bet kokią motyvaciją. Labai svarbu yra pasakyti tam negatyviam mąstymui NE. Niekas nėra svarbiau, nei Tavo asmeninė ramybė. O ką pasakys ar pagalvos kiti? Absoliučiai nesvarbu. Labai prastai jaučiamės, kai imame gyventi ar elgtis taip, kaip tikisi vieni ar kiti iš mūsų, tada užsiblokuojame savame kiaute, užsiimam saviplaka, norime įtikti ir tada atsitinka baisiausia – prarandame ir „pametame“ savastį, tad kuo mažiau sėdėjimo prie visokių nuotraukų ir savo netikrumo kūrimo internetinėse erdvėse, kuo mažiau saviplakos už tai, kad kažkas pasišaipė, kad kažkas kažką pasakė – tai jų purvas, jų reikalas, jų „kultūra“, nes patys dažniausiai to ir sulaukia. Tai, kitaip sakant, programa, kurią reikia perprogramuoti.

 

Geriau sakykime, kad esame tai, kas esame. Kad visiškai nerūpi, ką kiti pagalvos, o geriausia išvis pamiršti, kad kažkas apie mus nuolat galvoja ir smerkia, nes tai iliuzija. Kai pamiršime, kad nuolat iškrentame iš konteksto, o tiesiog mėgausimės nesvarumo būsena, nebepastebėsime, jog kažkam neįtinkame. Laimingi žmonės traukia laimingus žmones, liūdni ir prislėgti nieko pritraukti negali. Svarbu susizgribti ir atsirinkti mintis, nes mintys sukelia jausmus, o jausmai tampa mūsų kasdienybės būsena. Išravėkime piktžoles, kad būsenų daržas žydėtų ir klestėtų.



 

Jūsų Maištinga Siela


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą