2024 m. sausio 21 d., sekmadienis

Šios dienos citata: Aušrinė Armonaitė skatina karą ir militaristinę kultūrą taikių gyventojų sąskaita

 

Sveiki,

 

„Yra ir daugiau būdų, pavyzdžiui, tas pats skolinimasis iš gyventojų. Girdėjau šiai obligacijų idėjai skirtos kritikos, bet juk yra nemažai finansų, kuriuos žmonės vis dar laiko. Gal geriau vis tiktai ne į kojinę, o į tanką padėti tuos pinigus. Valstybei galbūt nepritaikysi labai didelių palūkanų, bet vis tiek juk žmonės savanoriškai remia Ukrainą, manau, jie tikrai supras, jei bus aišku, kam, kada ir kiek pinigų reikia“. Aušrinė Armonaitė

 

Šiaip vengiu pastaruoju metu politinių nesąmonių, tačiau, kai netyčia žvilgteliu, kas pūva žiniasklaidos dėmesio centre, tai norisi išvirsti iš klumpių. Negi iš tikrųjų lietuvius laiko asilų ir avių banda, trumparegiais, kurie šoka pagal bauginančiosios politinės žiniasklaidos propagandą?

 

Pastaruoju metu daug kas mato, tačiau Lietuvoje tyli, jog yra kurstoma karo padėtis. Kažkas labai nori karo ir link to dirbama kruopščiai ir nuosaikiai. Karo ir gynybos temos eskalavimas, didelių pinigų šiai sferai ieškojimas dažnai tampa populistiniu lozungu, nes žmonėms jau instaliuota, kad visur priešai, visur nesaugu, visur baisu, reikia gintis, ginkluotis, piktintis, skaldyti... Gal kas pasakys, kad esu naivus, tebūnie, tačiau nepritariu ir niekada nepritarsiu Aušrinei Armonaitei, kuri leidžia sau taip laisvai sapalioti apie tai, kad taikūs ir karui bei ginkluotei nepritariantys žmonės savo santaupas turėtų atiduoti tankui. Ir išvis, kas čia per prostitucinė politinė nesąmonė? Vėl tos amžinos manipuliacijos dėl Ukrainos padėties, (visur, kur politika nori gauti naudos, prikišama Ukraina, pastebėjote?), vėl tas amžinas bauginamas, smegenų plovimas, manipuliacija emocijomis. Dabar nebelieka jokių iliuzijų, kam tarnauja Aušrinė Armonaitė. Jau sudegė kartą dėl Galimybių paso, sudegė ir vėl.

 

Aš nesutinku dauginti karo idėjų, nesutinku remti militaristinę Lietuvos strategiją, nesutinku, kad vyktų mobilizacija, nesutinku nei ginti, nei imti ginklą į rankas, nei kad manimi ar mano banko sąskaita naudotųsi propaguojant karinę puolimo ar gynybos sistemą. Atsibuskite! Aplink mane pilna tokių žmonių, kurie irgi mano labai panašiai ir tam nepritaria. Neimituokime, kad valdžios atstovai atspindi daugumos nuomonę ir įsitikinimus, prisidengdami eilinį sykį Ukrainos tragedija.

 

Jūsų Maištinga Siela


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą