2011 m. birželio 27 d., pirmadienis

Filmas: "Hana"

Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti filmą Hana (Hanna) (2011 m.). Tai mano galva, neblogas trileris. Aišku, tokius siužetus mėgsta užsiangažavusi Angelina Jolie, bet šįkart pagrindinį vaidmenį atliko Saoirse Ronan. Jau vien dėl šios jaunos kartos ir labai perspektyvios aktorės buvo verta žiūrėti filmą. Aktorei vos penkiolika, bet suvaidino, sakyčiau, žaviau ir už pačią A. Jolie. Aišku, filme sutinkame ir mano mylimą Cate Blanchett su visai netikėta jos vaidmeniu.

Pats siužetas gal ir nėra kažkuo išskirtinis, nes primena eilinį trilerį, bet man filmas ypatingas dėl pačios S. Ronan vaidybos ne penkiolikmetės filme! Aišku, iš pradžių siužetą gaubia mistika, daug nerealių dalykų, tačiau filmo pabaigoje paaiškėja, jog tai nelemtas eksperimentas su žmogaus DNR. Tai labiau įtikina nei vampyrai, ateiviai ar dar kiti pigūs filmo dalykėliai.

Aišku, kažkiek filmo tikėtasi kitokio, tačiau nenusivyliau, nes susižiūrėjo visai skaniai, be to, jau seniai nebuvau matęs jokio trilerio. Filmas skirtas pramogai, nes jame kuriama arba bent jau dalinai imituojama įtampa, kuri veda į gan greit nuspėjamą atomazgą. Gerai tai, jog filmas nėra užsiciklinęs vien tik kovų scenomis, kurių pasigedo gerbiami žiūrovai ir iškart nusprendė, jog filmas „neišbaigtas“. Nepasakyčiau, kad neišbaigtas, kadangi vyko užuomazga, kulminacija ir atomazga. Gal tik norėjosi stipresnio, įspūdingesnio paties siužeto, nes, kylant ir kitų siužetų kartelėms, šis filmas pasimes jų pluošte.

Šiaip filmą rekomenduoju trilerio mėgėjams, kurie nori subalansuoto trilerio, kuriame būtų ir istorija, ir veiksmo ir šio bei to.

Įvertinimas: 8.4/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą