2011 m. birželio 6 d., pirmadienis

Filmas: "Mano numeris ketvirtas"

Sveiki visi,

Šiandien noriu trumpai pristatyti kino filmą „Mano numeris ketvirtas“ (I am number four) (2011 m.) Tai šviežutėlis amerikiečių filmas su prisodrintais specialiaisiais efektais. Tokių filmų jau yra sukurta begalės, net nežinau, kuo šis turėtų būti kitoks? Smagiai susižiūrėjo nelyginant koks hamburgeris – prarijai ir nieko nebeliko. Istorija gan paprasta ir dar ne visai išvystyta, kadangi akivaizdžiai laukia kita filmo dalis. Panašiai ir filmas „Šoklys“, bet jo tęsinio, laimei arba nelaimei, taip ir nesulaukėme. Taigi šis siužetas vėl turi savo stebuklingų dalykų kaip antai NSO bei ateiviai, kurie žemėje slapstosi nuo užkariautojų, o galiausiai jie susiduria ir įvyksta žūtbūtinė kova. Begalės panašių filmų su panašiomis siužetinėmis linijomis.

Nepaisant standarto, filmas žiūrėjosi smagiai, nebuvo nuobodus ir tiko prie vasariškos nuotaikos. Niekas per daug jame nesužavėjo, tačiau užmuštas dviejų valandų laikas buvo visai smagus, tačiau ar turiningas? Na, neįmanoma viso laiko paaukoti vien tik savęs turinizavimui, tenka sutikti, kad filmas puikiai atitinka tą terpę, kai apie nieką nereikia mąstyti ar galvoti, nes viskas ir taip aišku.

Mačiau, jog „Obuolys“ iškart išvertė ir knygą tuo pačiu pavadinimu. Komercija kaip visada klesti, o mūsų šaunūs vartotojai ir toliau save pildo, švelniai tariant, šūdais. Gaila pinigų sumų, kurias susišluoja tokie filmai, o rimtų ir gerų filmų biudžetai lieka tik simboliniai. Gaila taip pat ir medžių, kurie buvo nukirsti ir paversti tokiomis knygomis vien dėl kažkokių komercinių užgaidų. Bet pasaulio neperformuosi vien geromis idėjomis ir ketinimais.

Filmą rekomenduoju popso ir efekto mėgėjams, žmonėms, kurie nori tiesiog atsipalaiduoti be jokių sukrėtimo tiesiog namuose įsitaisyti lovoje ar fotelyje ir pažiūrėti ką nors dėl žiūrėjimo.

Įvertinimas: 7.1/10

Jūsų Maištinga Siela

2 komentarai: