2011 m. birželio 17 d., penktadienis

Filmas: "Koralaina ir slaptas pasaulis"

Sveiki visi,

Vienas draugas man rekomendavo pažiūrėti animacinį filmą „Koralaina ir slaptas pasaulis“, aišku, amerikiečiai šį filmą vadina tiesiog (Coraline) (2009 m.). Tąkart man draugas sako, kad pažiūrėčiau, kokį siaubingą animacinį sukūrė vaikams. Na, aišku, jog tai animacija skirta suaugusiems. Baugokos scenos tikrai netinkančios mažamečiams, nors ir rašoma „visai šeimai“, tačiau tikrai pagalvočiau, ar savo vaikus vesčiausi į tokį filmą. Visų pirma tai fantastinis su siaubo elementais filmas, kuris turi ryškų didaktikos prieskonį skirtą suaugusiems, kurie per savo darbus jau nebemato savo vaikų.

Keistas užmojis mokytis tėvus prižiūrėti savo vaikus per animaciją. Žinoma, mums jau į galvą įstrigę, jog animacija – tai jau kažkas labai vaikiško. Nieko čia vaikiško, nes japonai, mano žiniomis, prikūrė aibes pornografinių animacinių serialų, kuriuos leidžia vėlai vakare. Kodėl šis filmas negalėtų taikyti tik į suaugusiųjų rinką?

Šiaip pats filmas visai nieko. Stebuklinga, mistinė idėja. Tik iš pradžių suabejojau pačia idėja konstruoti filmą trimatį, nes atrodė kaip iš plastilino nulipdytas pasaulis, tačiau greitai prie jo pripratau ir nebejaučiau, jog kažkas ne taip. Pati istorija, kaip sakiau, pamokanti, patiks visiems animacinių filmų mėgėjams, žinoma, čia humoro maža, tad nesitikėkite humoristinių animacinių filmų mėgėjai, jog „Coraline“ bus kažkuo panašus. Nieko čia panašaus, tačiau susižiūrėjo, kaip sakant, visai neblogai.

Įvertinimas: 8.2/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą