2011 m. birželio 17 d., penktadienis

Filmas: "Džo Bleko viešnagė"

Sveiki visi,

Visai neseniai teko pamatyti filmą „Džo Bleko viešnagė“ (Meet Joe Black) (1998 m.). Tai taip pat senstelėjęs amerikiečių filmas, kažkada labai gerai vertintas ir pamėgtas Lietuvos žiūrovų. Šiame filme vėl sutikau jauną Brad Pitt, senuką Hopkins ir gražuolę C. Forlaini. Iš esmės tai legendinis Brad Pitt vaidmuo, atnešęs dar vieną pasaulinę šlovę, nes tikriausiai merginom ir seilės varvėjo, net man tenka pripažinti, jog šis filmas iš tikrųjų labai subtilus, net per daug subtilus, o erotinės scenos tapo meniškumo įsikūnijimu.

Gaila, filmas nėra realistiškas. Taip, sakytum, mistinį žanrą atitinka, tačiau kai kurios vietos pasirodė labai jau užtęstos. Ypač ta pusvalandį trunkanti atsisveikinimo scena. Vat, matot, ką reiškia priprasti prie šiuolaikinių greitų Holivudinių filmų – nebegali mėgautis lėta ceremoninga eisena į finalą.

Pati filmo idėja labai įdomi. Turtuolis magnatas ima girdėti balsus ir po to jam mirusio jaunuolio kūne pasirodo pati mirtis. Galiausiai mirtis Džo Blekas įsimyli magnato gražuolę dukrą ir ketina ją pasiimti kartu su savimi. Aišku, šiek tiek kvepia „Faustu“, tačiau viskas vyksta labai gražiai, estetiškai ir graudžiai su romantikos priemaišomis, tad jautresniems šis filmas itin patiks. Man šis filmas irgi patiko, toks, sakyčiau, neblogas, jeigu neužsitęs bereikšmiai dialogai, ilgi, visai nekondensuoti ir bereikšmiai dialogai. Ypač finalas mane nustebino, toks labai netikroviškas, tarsi žiūrėtum „Pelenės“ pasakos ekranizaciją ir veikėjai nujaučia, kas ką tik įvyko, kai mirtis pasitraukė kartu su magnatu, o duktė dar nė nemačiusi tėvo lavono, dar net nežinant, jau pasakoja atsigavusiam tikrajam Joe Blekui apie tėvą būtuoju laiku. Aišku, galima interpretuoti tai, kad vargšelė susivokė, jog tame kūne iš tikro buvo mirtis, kad ir kaip ten bebūtų, laimingai graudi pabaiga garantuoja neblogus įspūdžius.

Šiaip filmas patiks visiems romantikos, saikingos ir rafinuotos mistikos (jokiu būdu ne siaubo) mėgėjams. Siūlau ir patiems pasižiūrėti, kas, kad trys valandos, manau, gal neprailgs.

Įvertinimas: 8.3/10

Jūsų Maištinga Siela


2 komentarai:

  1. Super filmas :) romantiškas ir labai gražus

    AtsakytiPanaikinti
  2. Filmas romantiskas, itraukiantis. Labai idomus, patariu wisiems ji paziuret :)

    AtsakytiPanaikinti