2011 m. birželio 19 d., sekmadienis

Filmas: "Vienintelis kelias"

Sveiki visi,

Šiandien pažiūrėjau amerikiečių dramą/trilerį/kriminalinį, kuris turėtų sudominti bet kokio žanro žiūrovus. Tai filmas „Vienintelis kelias“ (One way) (2006 m.). Skeptiškai žiūrėjau į šį filmą. Parsisiunčiau prieš gerus du mėnesius ir vis laikiau, neištryniau. Atsirado po sesijos daugiau laiko, tai nutariau pažiūrėti. Ir žinot, visai neblogas filmas! Tikrai. Galvojau, kad bus su mistinėmis priemaišomis, šioks toks pavystytas siužetas, bet šįkart režisierius pasistengė su scenarijumi, nes jį nupoliravo. Aišku, stilius išliko toks amerikietiškas, bet pati atpildo ir atpirkimo istorija puiki. Teisinga pabaiga ir teisingai įprasminti personažai.

Tai pasakojimas apie vieną savimi pasitikintį vyruką, kuris gavo gerą darbą įmonėje, jis traukia merginas ir turi gerą liežuvį, kol jo draugės neišprievartauja kompanijos tėvo sūnus – žiaurus sadistas. Galiausiai jam teisme tenka ginti ne draugę, o tėvo sūnelį, kuris jį gerai pašantažavo. Aišku, vyrukas turėjo kitą kelio pasirinkimą – sakyti tiesą, bet tiesa, jis nebeteks savo gyvenimo meilės. Galiausiai jis ryžtasi liudyti prieš auką ir taip užsitraukią visą virtinę nelaimių. Tiesa prieš tiesą, melas prieš melą. Na, iš tikro sužaista gražiai, bet žaistas tipiškas amerikietiškas žaidimėlis. Čia nenagrinėjami jokie socialiniai ar buitiniai žemiškieji dalykėliai, nes ten, kur amerikietiškas filmas, dažniausiai žaidžiama iš didelių pinigų arba meilės. Tuo šiek tiek nervina, bet susižiūrėjo tikrai labai smagiai.

Filme išlaikoma intriga. Žiupsnelis sentimentalumo, neblogo ir tragiškai nuteikiančio garso takelio ir filmas garantuoja neblogą vakaro praleidimo. Ir sakau tai be sarkazmo, nes filmas man tikrai patiko, pavyko šįkart režisieriui senomis gudrybėmis mane suvilioti ir pakabinti. O ko bereikia geram filmui? Aišku, išrinkti gražūs aktoriai, siužetas, kuris turi šokiruojančių elementų, o tai įsupa ir emocionaliai papurto žiūrovą. Rekomenduoju visiems be išskirtinumo.

Įvertinimas: 9/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą