2013 m. balandžio 1 d., pirmadienis

Filmas: "Karališka drąsa" / "Brave"




Sveiki visi,

Animacinis filmas „Karališka drąsa“ (Brave) (2012 m.) be jokios abejonės yra pats geriausias animacinis filmas, kurį teko paskutinį pusmetį matyti! Ne veltui dar gavęs ir „Oskaro“ statulėlę. Apie ryžą-ugniaplaukę aikštingą ir maištingą princesę, kuri nenorėdama tekėti už vyriškio, nutaria burtų pagalba pakeisti savo likimą – aišku, jai tas pavyksta, tačiau iki finalo ir aušros dar devynios tonos privirtos košės ir paslapčių, kurias tenka jaunai padraikėlei išsrėbti iki dugno.

Ypatingai geras siužetas, ypatingai gerai atliktas darbas techniškai, ypatingai šmaikštus humoras ir personažų charakteriai. Šiaip filmas iš esmės labai savo humoru ir pasakojimo forma bei turiniu primena mums prieš keletą metų matytą „Ilgo plauko istoriją“ – sakyčiau, jog „Karališka drąsa“ yra kaip kokia šio filmo „pusseserė“. Jeigu patiko pirmas filmas, patiks ir šis.

Daug gražių minčių, kurios skleidžia bendražmogiškąsias vertybes ir atsidavimą savo artimiesiems. Kartais norėdami nuo jų pabėgti, pakenkiame tik sau, tik atsidūrę keblioje situacijoje jų imamės ilgėtis – tai sena kaip visas pasaulis mintis, kuri ne kartą inkrustuota animaciniuose filmuose, sakyčiau, beveik visuose. Žinoma, labiausiai mane žavėjo tas humoras, kokybiškai ir profesionaliai įgarsino šį darbą Lietuvos aktoriai, todėl filmas dar labiau kilsteli savo kartelę. Be jokios abejonės – filmas kaip pasaka su šiuolaikinio humoro dozėmis, kurios nepaliks abejingo ne tik paniurėlio, bet ir didžiausio skeptiko.

Mano įvertinimas: 9/10
Kritikų vidurkis: 69/100
IMDb: 7.2


 

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą