2013 m. balandžio 2 d., antradienis

Filmas: "Namas gatvės gale" / "House at the End of the Street"




Sveiki visi,

Pasiilgau gerų siaubo filmų! Šįkart teko pasidairyti ir nusprendžiau „suvartoti“ „Namas gatvės gale“ (House at the End of the Street) (2012 m.) su garsiąja Jennifer Lawrence... Tiesą sakant, amerikiečiai nebesukuria nieko įdomaus ir intriguojančio siaubo filmų fronte, nes bet kokie bandymai lieka muiluoti, kažkur matyti, neišsiskiriantys ir, tiesą sakant, nuobodoki idėjine prasme. „Namas gatvės gale“ – tai siaubo trileris, kuris prasideda typ-top standartiškai – kažkas kažkur atkeliauja ir bando įsikurti, bet kaimynystėje pasirodo besą įvykusi kraupi žmogžudystė, kuri persekioja ir čionai atvažiavusius naujakurius.

Kažkas dar bandė suokti apie tai, kad šis filmas „tai jau tikrai kitoks“, bet galiu drąsiai teigti, kad nieko naujo jame nerasite, nebent apskritai nebūtumėt matę nė vieno siaubo filmo! Priekaištų aktoriams kaip ir neturiu, puikiai kaip visada pasirodė ir Lawrence bei Max Thieriot, bet kai filmas susitelkęs į tas pačias paslaptis ir raiškos priemones, galima kaltinti tik režisierių, kuris iškepė dar vieną nieko neišsiskiriantį hamburgerį, kurį suvalgius – priauga svoris, o naudos jokios, - žodžiu, manęs šis filmas toli gražu nepasotino, nepasotino...

Galima pasidžiaugti, kad čia apsieita be mistinių personažų – vaiduoklių ir kitų paranormalių efektų, viskas daugmaž racionalu, primena netgi daugiau trilerį, nei siaubo filmą, tačiau, kaip jau minėjau, daug prisivalgai, bet sotumo nejauti. Galėčiau sužiūrėti kokius penkis iš šių filmų ir po pusmečių vargiai bau beprisiminsiu nors vieną iš jų pavadinimą, nes viskas susilietų ir taptų vienoda. O šiaip žiūrėti gal ir nebuvo pernelyg nuobodoka – seki personažus, lauki, kol atsidengs paslaptys, nekantrauji, kada peilis atsidurs rankoje ir pan. Kai kuriuos žingsnius nuspėji kaip aiškiaregys. Neturintiems ko veikti ar šiaip norite pamatyti eilinį „siaubeką“, siūlau pažiūrėti „Namas gatvės gale“, tačiau ar ne bus taip kaip man – viskas nueis į kūną, bet alkio jausmas vis tiek lieka?

Mano įvertinimas: 6/10
Kritikų vidurkis: 31/100
IMDb: 5.6



Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą