2013 m. liepos 14 d., sekmadienis

Filmas: "Piktieji numirėliai" / "Evil Dead"



Sveiki, kinomanai,

Šįkart keliauju į siaubo kino kraštą ir noriu trumpai pakomentuoti paskutiniuoju metu per kino ekranus praūžusią juostą „Piktieji numirėliai“ (Evil Dead) (2013). Tai garsaus siaubo filmo perdirbinys, kurio pirmoji versija pasirodė 1981 – aisiais. Tikriausiai reikėjo pirma pamatyti „motininę versiją“, kad būtų galima tinkamai suvokti šios juostos įdirbį. Nešviežias siužetas naujame kino technikos eroje pasirodo naujomis spalvomis, tik klausimas, - ar tiek pat kokybiškas ir patrauklus filmo vidus?

Nors lietuvių kritikai negailėjo gerų atsiliepimų apie šią juostą, įvardydami ją kaip geriausiu metų siaubo filmu, tačiau, mano akimis, juosta toli gražu nė iš tolo nepretenduoja į šį sostą. Toliau sėkmingai tęsiasi amerikiečių siaubo kino didysis krachas. Eilinį kartą nepadeda net senųjų juostų „atrestauravimas“, o interpretacijos ir „machinacijos“ nebesugeba nei palinksminti, nei nustebinti, prisimenant „Košmaras Guobų gatvėje“ nesėkmę, bet kino salės visgi sočiai lūžta nuo „kažko naujo“ ištroškusių žiūrovų. O šioje juostoje nieko naujo ir nepamatysite. Neblogas siužetas, primins eilinį siaubo „tūsą“, kur miškelyje susirenka seksualus jaunimėlis ir prasideda smagios skerdynės. Smagiomis irgi nepavadinsi, baisiomis taip pat, veikiau šlykščiomis, kur kraujas liejasi laisvai, o herojai, patekę į keblią situaciją, nepatingi nusipjauti rankyčių ar letenyčių, kas apskritai būdinga komerciniam siaubo kinui. Gera, bet neįspūdinga grafika, leidžia mėgautis atnaujinta ir atšviežinta kino versija, tačiau loginės spragos herojų pasirinkimuose ir elgsenoje kelia ciniškus šypsnius, - o ko dar galima tikėtis?

Na, nežinau, kaip visada iš pagirto filmo tikiuosi kažko geresnio ir įdomesnio, bet, kaip ir neretai nutinka, lieka toks jausmas, lyg būtų po seanso patepta po nosimi š... Aišku, tai tikrai nėra pats „tūpiausias“ filmas, kokį galima atrasti šioje kategorijoje, o ir šiurpuliukų vietomis kilo, tik jų norėjosi daugiau ir daugiau, bet viską užbetonavo topinė, eilinė ir sunkiai iš siaubo rinkos beišsiskiriantis režisūrinis braižas ir operatoriaus darbas. Žiūrėti galima, bet yra ir geresnių.

Mano įvertinimas: 6/10
Kritikų vidurkis: 57/100
IMDb: 6.5


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą