2013 m. liepos 12 d., penktadienis

Filmas: "Reikalai Briugėje" / "In Bruges"



Sveiki, kino mėgėjai,

Šiandien noriu pakomentuoti kino filmą „Reikalai Briugėje“ (In Bruges) (2008). Žinote, kai pamačiau režisieriaus Martin McDonagh režisuotą „Septynis psichopatus“ (2012), kuris man priminė žavųjį Tarantino, prisiekiau sau, kad su šiuo režisieriu tikrai turėsiu dar daug reikalų, nors jo darbų daug nesukurta. „Reikalai Briugėje“ žadėjo ir viliojo ne tik įspūdingu IMDb vertinimu ir dar geresniais negu puikiais kritikų atsiliepimais, tačiau ne visada skaičiai ir nuomonės sutampa su mano smegenų pavaromis. 

„Reikalai Briugėje“ yra žymiai silpnesnis darbas už „Septynis psichopatus“, ypatingai siužeto prasme. Puikiai žinomi aktoriai vaidina gerai, o kam patinka Colin Farrell‘as, tam tikrai verta pasižiūrėti tikrai ne prasčiausią jo darbą kine. Filme apčiuopiamas ir kriminalinis humoras, bet yra tokių makabriškų netikėtų scenų, kurios verčia iš koto, pvz. peršaunamas vyras nė necypteli, šliaužia, iškrenta iš įspūdingo aukšto bokšto ir dar dūsauja, kai realybėje toks veikėjas jau seniai būtų iškeliavęs į dausas. Žinoma, čia cinizmo kur kas mažiau, galime pasigėrėti Belgijos peizažu, europietiška atmosfera, bet, tiesą sakant, pasigedau kiek įmantresnio siužeto, nes dalis filmo prabėgo pro akis taip ir nesuprantant, kas iš tikrųjų vyksta, pernelyg daug išskydusių dialogų, daug beprasmiškų pokalbių, kurie galgi net erzino, ne taip kaip pvz. „Septiniuose psichopatuose“ ar Tarantino filmuose. 

Šiaip geri įvertinai rodo, kad filmas susižėrė žiūrovų simpatijas, bet negalėčiau teigti, jog tai vienas iš tų filmų, kurį reiktų pamatyti ir verta pasigerėti. Nors ir buvo iš serijos „visai nieko“, bet antrą kartą nė už ką nežiūrėčiau. Rekomenduoju stilingo ir ciniškai šiukštaus kriminalo trilerio mėgėjams, kurie žino, kad toks kinas neturi nieko bendro su realybe ir labiau primena parodiją nei griežto sukirpimo kriminalinę dramą. Atmiežtas juodu humoru, kuris kuriamas anekdoto pagrindu, tačiau tikėjausi kur kas daugiau, kur kas daugiau, kur kas daugiau, kur kas daugiau, kur kas...

Mano įvertinimas: 6.5/10
Kritikų vidurkis: 67/100
IMDb: 8.0


Jūsų Maištinga Siela

2 komentarai:

  1. zymiai silpnesnis sakai, na manau tavo kino ismanymas tada lygus 0

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nuomonė be argumentacijos yra laikoma tik replika - bepročio klykavimai tyruose. :) Tai galite ką tik norite.

      Panaikinti