2014 m. kovo 10 d., pirmadienis

Filmas: "Midltonas" / "At Middleton"




Sveiki, kino mėgėjai,
]
Visai neseniai mus pasiekė nauja komedija „Midletonas“ (angl. At Middleton) (2013), kurią daugiau ar mažiau spėjo pamėgti mačiusieji. Juosta yra Adam Rodgers debiutinis darbas, tačiau man pažiūrėjus, nepasakyčiau, kad darbas debiutinis, veikiau primenantis kažkokio režisieriaus kūrinį, kurio pavardės nepajėgiu prisiminti. Ir iš tikrųjų filmo braižas primena ne vieną ir ne du matytus filmus, todėl bijau, kad šis filmas taip pat išskries iš dėmesio orbitos ir liks tik neryškus asociacijomis atgaminamas kontekstinis kūrinys. Gal ir nieko, ar ne?

O šiaip filmas ganėtinai lengvas, pakankamai nebanali komedija, kuri nesiekia įtikinti, o veikiau žaidžia sukurtais charakteriais, romantizuoja vidutinio amžiaus žmonių elgseną, ją ironizuoja ir paverčia netgi šiokia tokia paaugliškos idilinės meilės parodija. Žavūs aktoriai šiame filme tikrai netrukdo. Mėgstu Vera Farmiga, o dar netikėčiau buvo pamatyti ir jos jaunėlę sesę Taissa Farmiga, labiau žinomą iš serialo „Amerikietiška siaubo istorija“, o dar netikėčiau buvo tai, jog seserys, turėdamos atitinkamą metų atotrūkį, filme pasirodo motinos ir dukters amplua. Filmas pilnas šmaikštybių, kurios gyvina atmosferą, tiesa, neišvengta ir siužetiniu štampų. Smagus ekskursinis pasivaikščiojimas su šūdsodininku gali pasibaigti ne tik savo gyvenimo apmąstymu ir apibendrinimu, bet ir naujos simpatijos atradimais. Filmas priminė kitus panašaus pobūdžio filmus, kuriuose vaizduojami (ne)tikėti suvaikėjimai, gyvenimo laisvės ištroškusių vidutinio amžiaus žmonių pasispardymai.

Filmas neprailgo, tačiau jo kažkokiu „būtinu pamatyti“ irgi nepavadinčiau. Tai lengvas, pramoginio pobūdžio pasisėdėjimas, kuris su rimtu kinu neturi rimtų sąlyčių. Toks nepretenzingas filmas visai padoriai užpildė mano vakarą. 

Mano įvertinimas: 6/10
Kritikų vidurkis: 60/100
IMDb: 6.6


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą