2014 m. gegužės 3 d., šeštadienis

Filmas: "Mirtina tyla" / "Hush"




Sveiki, kino gerbėjai,

Jau seniai užsikrėčiau liga, kuri vadinasi „Jessica Lange“, todėl užsibrėžiau tikslą pamatyti kuo daugiau filmų su ja. Vienas iš tokių, kuris jau senai tūnojo kompiuterio kietajame diske buvo „Mirtina tyla“ (angl. Hush) (1998). Filmas pasakoja apie marčios ir uošvės santykius, apie motinišką prieraišumą, kuris iš esmės pagrindžia seną prietarą, kad motina sudėtingai priima sūnau atvesdintą žmoną – apie tai daugiau galėjote pasiskaityti Žemaitės kūrinyje „Marti“.

Filmas, kuris turi kriminalinio pobūdžio pasakojimą ir iš esmės puikius aktorius: dviejų „Oskarų“ savininkę Jessica Lange ir vieno „Oskaro“ savininkę Gwyneth Paltrow – abi aktorės šioje juostoje, deja, neturi didelės galimybės pasireikšti aktoriniu meistriškumu. Šis vaidmuo J. Lange pirmasis ryškus piktadarės vaidmuo buvo nominuotas Auksinei Avietei – šie apdovanojimai teikiami kaip prasčiausiai aktorei, tačiau tais metais J. Lange pasitenkino tik nominacija. Po filmo pagalvojau – už ką? Lyg ir viskas su jos vaidmeniu buvo gerai. Taip, jos personažas Marta daug rūkė, daug gėrė ir daug bei pavydžiai mylėjo. Visgi kino kritikams šis filmas totaliai nepatiko.

Tiesą sakant, didelio įspūdžio man asmeniškai taip pat nepaliko, bet J. Lange ir G. Paltrow – na, suprantate, dėl jų verta žiūrėti. Kur šio filmo bėda? Jis prastai režisuotas, įdomi ir intriguojanti istorija pateikta pernelyg lengvai, paviršutiniškai, šabloniškai – viskas daugiau ar mažiau nuspėjama, pasigedau personažų gelmės. Susitelkta labiau į pačią istoriją, pamirštant kitoniškas raiškos priemones. Pirmosios 15 minučių labai lėkštos, o scenos atrodo tarsi štrichai, o ne rimto psichologinio filmo pamatai. Praėjo ir nieko gali neatsiminti – tai vienas iš neįsimenamų filmų, kurie labai greitai gali pasimiršti.

Mano įvertinimas: 4.5/10
Kritikų vidurkis: 18/100
IMDb:5.2


Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras: