2014 m. birželio 1 d., sekmadienis

Serialas: "Amerikietiška siaubo istorija" (4 sezonas, ketvirtas sezonas)




Sveiki,

Paskutiniu metu bandžiau prisijaukinti serialą „Sostų karai“, kurį taip puikiai įvertino žiūrovai, tačiau po šeštos serijos netikėtai nusprendžiau nebežiūrėti, nes serialas pasirodė pernelyg nuspėjamas, personažai pernelyg sustyguoti į „gerus“ ir „blogus“, intrigos pernelyg ištęstos ir šiaip tikėjausi kur kas geresnio kūrinio...

Štai to niekada negalėčiau pasakyti apie serialą „Amerikietiška siaubo istorija“, kurios tris sezonus prarijau kaip irisą. Laukiu nesulaukiu, kad šiemet pagaliau startuos ketvirtasis šio serialo sezonas. Kadangi atsirado šiek tiek daugiau informacijos apie būsimą sezoną, tai nutariau pasidalyti ja su tais, kurie taip pat daugiau ar mažiau prisirišo prie šio serialo.

Pirmame sezone „Amerikietiška siaubo istorija: Žmogžudysčių namas“ buvo pasakojama apie vaiduoklių namą, kuriame susikerta gyvųjų ir mirusiųjų keliai. Antrasis sezonas, kuris tikriausiai kol kas pats geriausias, vadinasi „Amerikietiška siaubo istorija: Prieglauda“, kuriame serialo kūrėjai nusprendė patyrinėti ateivių pagrobimo sukeltus reiškinius ir apsėdimo variantus. Jessica Lange už vienuolės Džudės vaidmenį, kuris atnešė aktorei Auksinį Gaublį. Trečiasis sezonas – „Amerikietiška siaubo istorija: Coven“ pasakojimas mus nukelia į Amerikos raganų sostinę Naująjį Orleaną, kuriame nagrinėjama raganų politikos, serijinio žudiko istorijos.

Visai neseniai paaiškėjo ir ketvirtojo sezono šiokios tokios detalės. Amerikoje šis sezonas startuos 2014 metų lapkričio 6 dieną per FX kanalą. Jo pilnas pavadinimas „Amerikietiška siaubo istorija: keistuolių pasirodymas“, kuris mus nukels į 1950 metų Amerikos laikus ir palies cirko bei karnavalo kultūrą. Šiame sezone pasirodys „piktosios jėgos“, klounas žudikas ir barzdota moteris. Kalbama, kad Jessica Lange atliks vaidmenį, kuris iš esmės primena legendinę aktorę Marlene Dietrich, aktorė jau pradėjo mokytis vokiečių kalbos akcento, bet jos vaidmuo nebebus toks ryškus ir išvystytas, koks buvo 2 ir 3 sezonuose. Manoma, kad pagrindinį vaidmenį šį sezoną perims Kathy Bates, aktorė, kuri trečiame sezone suvaidino kraujo ir jaunystės ištroškusią, prakeiktą ir nemirtingą ponią Delfiną. Serialo kūrėjai taip pat pažymėjo, kad nusikėlimas į 1950 metus taip pat nėra atsitiktinis, kūrėjai remsis keliais to meto įvykiais. Šis sezonas bus nufilmuotas Floridos valstijoje (Jupiterio miestelyje) ir Naujajame Orleane – tai dviejų laikų sanklotinis pasakojimas. Šiame sezone gali nepasirodyti Taissa Farmiga, kuri vaidino pirmame ir trečiame sezonuose. Trečias sezonas buvo ypač sėkmingas, jo reitingai išaugo kone dvigubai, todėl natūralu, kad serialas buvo pratęstas.


Aktorė Jessica Lange su serialo kūrėju.


Yra ir prastų žinių. Šiame sezone paskutinįkart pasirodys Jessica Lange. Tai tikriausiai apskritai jos paskutinis vaidmuo prieš kameras, nes aktorė ruošiasi išeiti į pensiją, bent jau taip yra kalbėjusi per interviu, tačiau galimas daiktas, kad aktoriai yra linkę nuobodžiauti ir po to jie sugrįžta į kiną.

Laukime daugiau žinių.
Jūsų Maištinga Siela

2 komentarai:

  1. Na, dėl Sostų karų labai suklydai. Taip, veikėjai gal ir yra suskirstyti į gerus ar blogus, bet siužetas nenuspėjamas. Įdmiausia tai, jog šiame seriale nėra "apsaugotų" veikėjų. Bet kas gali mirti, kai mažiausiai tikėsies. Ten tokie dalykai vyksta, kad viena serija nustebina labiau nei prieš tai buvusi... Gal tos 6 serijos buvo tiesiog per mažai...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, gali būti. Mano draugas peržiūrėjo sezoną iki galo ir taip pat nėra labai patenkintas. Bet manau, kad sezono turėtų užtekti susidaryti apie serialą nuomonę. Kad ir kaip ten bebūtų, serialas manęs nesudomino..

      Panaikinti