2014 m. birželio 26 d., ketvirtadienis

Filmas: "Domas Hemingvėjus" / "Dom Hemingway"




Sveiki,

Šįkart trumpai apie Richard Shepard naujausią filmą „Domas Hemingvėjus“ (angl. Dom Hemingway) (2013). Sunku kažką pasakyti apie šį filmą. Ir ne todėl, kad jis prastas, blogas ar dar kažkoks nevykęs, arba, sakykim, labai geras... Kriminalinio pobūdžio pasakojimas su humoro elementais. Taip. Tikriausiai daugeliui patiktų, tačiau mane šiek tiek nuliūdino ateinanti režisierių banga, kuri vis dažniau ir dažniau kine demonstruoja cinizmą per pagrindinį personažą. Aišku, kad blogiukui suteikiama pirmoji rolė – tai gerai, bet visa ta cinizmo, keiksmažodžių citadelė tiesiog paskutiniu metu srūva iš kino ir net nebežinau, ko begalima iš tokios juostos pasisemti. Smagumo? Nelabai.

Filmas labai panašus į prieš pusmetį matytą britų kino juostą „Purvas“ – tik pastaroji režisūriniu ir scenarijaus atžvilgiais stipresnė. Na, o kas gero su Domu Hemingvėjumi? Tai tikrai nėra rašytojo Ernesto Hemingvėjaus prototipas, nors mačizme galima šio bei to įžvelgti... Pagrindinį personažą sukūrė Jude Law – visų merginų seilių seilė, tačiau pamačiusios jį šiame filme ilgai išbrauks jį iš savo svajonių jaunikių sąrašų. Filmą žiūrėjau su draugu, kai pasirodė pirmieji kadrai, susižvalgėme – aha, Džudas, paseno. Tiesą sakant, nepamenu filmo, kuriame J. Law vaidintų tokį mačo, brutalų, besikeikiantį, pakvaišusį dėl pinigų. Įdomus vaidmuo jo karjeroje ir šiame filme atrodė dėl savo naujojo amplua kuo puikiausiai. 

Nežinau, kas rašė scenarijų, tačiau jis gana prastas. Dialogai pasibaisėtini kai kuriose vietose. Net ne komikiniai, bet kominiai – griūk negyvas. Šablonas ant šablono, nuspėjamumo laipsnis, kas ką pasakys, tiesiog pasibaisėtinas. Silpnas filmo scenarijus gimdo silpną siužetą, kurį truputį pastiprina režisūriniai štrichai, ryškaus charakterio kūrimas, tačiau, pasakysiu taip, filmas toli gražu nėra itin geras, o ciniško, nuolat alų siurbiančio ir pinigų besivaikančio recidyvisto vaizdavimas, sorry, truputį nuvalkiota ir nuobodoka. Filmą iki galo iškenčiau vien iš pagarbos J. Law, nors ir būta dėmesio prikaustančių scenų. Pvz. katino Bernardo atminimas.

Mano įvertinimas: 6/10
Kritikų vidurkis: 55/100
IMDb: 6.2


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą