2014 m. birželio 14 d., šeštadienis

Filmas: "Dviejų seserų istorija" / "Istorija apie dvi seseris" / " A Tale of Two Sisters" / "Janghwa, Hongryeon"




Sveiki,

Šiandien noriu trumpai pakomentuoti kino filmą „Dviejų seserų istorija“, o kai kur galite rasti filmą pavadintą kaip „Istorija apie dvi seseris“ (angl. A Tale of Two Sisters) (2003), kurį režisavo Pietų Korėjos garsus siaubo trilerių režisierius Kim Jee-woon. Man asmeniškai nėra tekę matyti daugiau šio režisieriaus darbų, tačiau labai smagu, kad esu į savo sąrašus įtraukęs jo kur kas šviežesnį ir labiau pripažintą filmą – „Aš regėjau šėtoną“. Na, o filmą „Dviejų seserų istorija“ vertė neseniai atrastas įdomus saitas, kuriame keli žmonės verčia azijietiškus filmus ir serialus ir kuri pasivadinusi: azijietiškų filmų bei dramų vertimų komanda SUEMDWA SUBS, kuriame ir galite apsilankyti ir netgi, jei norite, įsiprašyti į jų komandą.

Na, o grįžtant prie filmo, galiu pasakyti, kad visada pasiilgtu Azijos filmų, nesvarbu, koks jis bebūtų – žiaurus, pilnas kraujo, nesveikos erotikos, vaiduoklių ar meditacinio pobūdžio vaizdų. Džiugu, kad nors gabalėlis šio kino mus pasiekia, norėtųsi ir daugiau filmų iš šių šalių, ypač Pietų Korėjos filmų. „Dviejų seserų istorija“ – tai siaubo trileris, pasakojantis apie dvi seseris. Filmas lyg ir prasideda kaip psichologinė drama, kurioje ima vertis siaubingi sapnai, fantazija ir iliuzija, kol galiausiai išaiškėja siaubinga šeimos atmosfera. Tai išties gerai sukalta istorija, pilna rytietiškos estetikos – gamta, namų dekoracijos, girgždančios grindys ir, žinoma, patys azijiečių aktoriai savo fizinių kūnų išvaizda įneša į filmą tam tikros egzotikos. Labai patiko spalvos, kai kurie subtilūs kadrai, tačiau režisierius saikingas estetikoje, gal dėl to, kad kurti estetinius trilerius ne taip jau ir paprasta – prisiminkime iš Vakarų pasaulio Tarantino filmus.


Kadras iš filmo "Dviejų seserų istorija".

Filmas įtraukia, jį įdomu stebėti, kai kurie kadrai gali ir išgąsdinti, bet visumoje man filmas iš tikrųjų patiko ir net nesiruošiu žiūrėti amerikiečių 2009 metais perdirbtą kino juostą „Nekviesti svečiai“ – kuri identiškai bando atkartoti filmo eigą pagal Vakarų siaubo kino tradicijas, tačiau tokio pripažinimo, kaip ši juosta, deja, nesulaukė nei iš žiūrovų, nei iš kino kritikų.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 65/100
IMDb: 7.3


Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. „I saw the devil“ vienas mano mėgstamiausių korėjiečių filmų. Galėčiau išvardinti dar keletą panašaus pobūdžio kino juostų, bet tektų žvilgtelėti į mydramalist.net , kadangi visų pavadnimų jau nebeprisimenu. Na, o „A Tale Of Two Sisters“ dažnai šmėktelėdavo man prieš akis, bet dar neteko žiūrėti šio filmo, manau pats metas taisyti padėtį :)

    AtsakytiPanaikinti