2014 m. birželio 8 d., sekmadienis

Filmas: "Ką žinojo Meisė" / "What Maisie Knew"




Sveiki, kino mėgėjai,

Jau seniai norėjau pamatyti kino juostą „Ką žinojo Meisė“ (angl. What Maisie Knew) (2013) – tai dviejų režisierių Scott McGehee ir David Siegel bendras darbas. Įdomu ir tai, kad šie režisieriai sukūrė daugelį filmų dviese. „Ką žinojo Meisė“ – tai pats naujausias jų darbas, rimta ir nepriklausomo kino juosta mums pasakoja apie ypač sudėtingos šeimos santykius, kurioje vaikas mylimas tik tiek, kiek žmogus turi atsakomybės ir moralės pamatus, aukščiau iškeliant savo asmeninius interesus. Meisė – tai vienišas ir ramus vaikas, atsidūręs besiskiriančios šeimos konfliktų taifūno akyje, bet mylimas labiau ne motinos, bet tėvo paliktos meilužės ir motinos žaisliuko, pasiuntinuko.

Filmas įdomus yra tuo, kad jame labai natūraliai ir įdomiai išreikšta ir transformuota santykių dvilypumas. Aktorė Julianne Moore sukūrė motinos rokerės vaidmenį, kuriai svarbi karjera, o vaikas mylimas tik tiek, kiek jis netrukdo jos interesams ir gana laisvo bei nerūpestingo gyvenimo transliacijai. Puikus vaidmuo ir puiki kitokios motinystės iškelta problematika, atsakomybės stoka. „Tikrojo kraujo“ žvaigždė Alexander Skarsgard paskutiniu metu vis dažniau ir dažniau pasirodo puikiose nepriklausomo kino juostose ir stebina savo puikiu profiliu. Čia jis gal kiek naivokas, bet prigimtinis gėris ir meilė Meisei jaudina žiūrovą nuo pat pradžių, kai užsimezga tarp jų ryšys. Reikėtų įsiminti ir aktorę Joanna Vanderham, kuri atliko Margo vaidmenį, gal jis nebus kažkuo įsimintinas, tačiau man patiko šios aktorės profilis.


Kadras iš filmo "Ką žinojo Meisė".

Patiko man šis filmas, paliko tikrai gerą įspūdį tiek aktoriai, tiek visa istorija, kuri iš esmės neturi nieko šokiruojančio, juk šeimos skiriasi kasdien, bet pasakojimas organiškas, dvipoliai, nevienkrypčiai personažai, ypač „blogieji“ tėvai, kurie yra atsidūrę šioje barikados pusėje, neleidžia nieko nuteisti, nors ir pagalvoji: „Na, kaip motina gali leisti palikti savo vaiką nepažįstamiems?“ „Ką žinojo Meisė“ – tai jaudinanti, subtili drama be pedofilų, be mirčių, be kraujo, bet su aštriu realybės kampu, kuris gali priversti iš naujo permąstyti savo pačių šeimos santykius.

Mano įvertinimas: 9/10
Kritikų vidurkis: 74/100
IMDb: 7.5


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą