2014 m. birželio 4 d., trečiadienis

Filmas: "Lizė Borden paėmė kirvį" / "Lizzie Borden Took an Ax"




Sveiki,

Jei ne amerikiečių aktorė Christina Ricci, tikriausiai niekada nebūčiau pamatęs filmo „Lizė Borden paėmė kirvį“ (angl. Lizzie Borden Took an Ax) (2014), kuris yra TV užsakytas ir sukurtas kriminalinis ir kartu mistinis filmas. Pradėsiu gal nuo to, kad tai visiškai neįspūdingas filmas – jo trukmė gana minimali, todėl žiūrėti tampa tik privalumu. 

Mėgstu mistinius filmus, tačiau šis buvo gana vidutinis – istorija niekuo beveik nenustebino. Nebent... muzikos takelis, kuris buvo pilnas šiuolaikinės muzikos. Mistinis filmas galėtų šiek tiek šlietis ir prie kostiuminių dramų – atitinkamas laikotarpis, kostiumai, kuriama atmosfera, tačiau ji neišplėtota, viskas atlikta taupiai, scenos izoliuotos dėl riboto biudžeto, o šiuolaikinė muzika, kuri įsiterpia į dramą, roko sąskambiai, atrodo šiek tiek keistoki, avangardiniai, lyg žiūrėčiau S. Capolos „Mariją Antuanetę“, kurioje taip pat ryškus šitoks laikmečių kontrastas. Na, bet šis filmas – tai TV filmas, todėl jo eksperimentą toleruoju.

„Lizė Borden paėmė kirvį“ – tai psichologinė kriminalinė mozaika. Režisierius norėjo sudėlioti mistifikuotą detektyvą, todėl daug scenų „išklibino“, suteikdamas joms aliuzijų į apsėdimą, lunatikavimą, psichinį pamišimą, bet kartu vyksta spėlionės, ar čia tik negudraujama siužetu ir pabaigoje paaiškės kur kas kitokia tiesa. Tiesą sakant, pabaiga šiek tiek nustebino, nors negalėtum pasakyti, kad šito negalėjai numatyti.


Tikroji Lizė Borden.




Kadras iš filmo "Lizė Borden paėmė kirvį".

Iš esmės filmas „pusė velnio“. Vietomis buvo nuobodokas. Jame išvydau Christina Ricci, kuri atliko gana vidutinišką savo karjeroje vaidmenį, o ilgos garbanos jai labai tiko. Tą patį galiu pasakyti ir apie Clea DuVall – vidutiniška vyresnioji sesuo. Pats filmas ne itin leidžia pasireikšti aktoriams, o režisūra atrodė skurdoka ne vien dėl finansų, bet kažko labai pritrūko – gal įtampos, gal netikėtumo pačioje istorijoje, kurią norėtą pateikti kaip biografinį mitologizuotą pasakojimą, bet manęs jis neįtikino, nors istorija remiasi 1892 metų nutikimu. Tiesiog smarkiai visko pritrūko, bet žiūrėti iš esmės galima, ypač tiems, kurie nėra pretenzingi kinui ir nori tiesiog „prastumti“ laiką.

Mano įvertinimas: 5.5/10
IMDb: 5.8


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą