2015 m. gegužės 19 d., antradienis

Filmas: "Eks mašina" / "Ex Machina"




Sveiki, kino žiūrovai,

Britų režisieriaus Alex Garland debiutas „Eks mašina“ (angl. Ex Machina) (2015) daug kam tapo šiemet gana netikėta pramoginio kino sensacija. Tiesą sakant, filmui nelabai limpa pramoginio filmo etiketė, tačiau toks debiutas ir toks dėmesys filmui neatsitiktinis, kadangi tai tikriausiai geriausias filmas apie dirbtinį intelektą po S. Spielberg‘o parodyto „Dirbtinio intelekto“ (2001).

Filmas išties įdomus tiek gurmano akims, tiek paprastiems žiūrovams. Režisieriui pavyko sukurti intelektualų filmą, kuris atitiktų kartu ir pramoginio kino standartus. Įdomus scenarijus neleidžia snausti, pavojingas aktoriaus Oscar Isaac kuriamas barzdočiaus personažas vis labiau didina grėsmę, todėl tik kuo toliau, tuo įdomiau žiūrėti, kuo viskas baigsis. Aišku, kai kurie dalykai nuspėjami, kaip ir pats finalas, tačiau santykiai tarp žmogiškojo proto ir dirbtinio intelekto iš tikrųjų įžiebia nemažai maloniai dirginančios fantazijos. Gana nepersūdytomis fantastiniais elementais – daugiausia apsiribota puikiu kostiumu ir mažomis izoliuotomis erdvėmis, sukurtas gana įtaigus, intriguojantis ir diskusijų vertas filmas.

Labai patiko aktoriaus Oscar Isaac pasirodymas. Jau pamėgtas britų aktorius Domhnall Gleeson buvo kaip visada geras – jo filmų repertuaras apskritai vertas dėmesio. Na ir „Karališkos aferos“ žvaigždė Alicia Vikander, kurios daug veidelio šmėžavo Eivos personaže, buvo ne ką prastesnis būvimas, kažkodėl visada joje nuolat regėjau Natalie Portman bruožų, o jūs ne?

Šiaip drąsiai gali žiūrėti visokio tipo žiūrovai, manau, jame tikrai atras jei ne intrigą, tai bent idėją.

Mano įvertinimas: 9/10
Kritikų vidurkis: 78/100
IMDb: 7.7


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą