2015 m. gegužės 9 d., šeštadienis

Filmas: "Kingsman. Slaptoji tarnyba" / "Kingsman: The Secert Service"




Sveiki, kino žiūrovai,

Šįkart apie filmą „Kingsman. Slaptoji tarnyba“ (angl. Kingsman: The Secret Service) (2015), kurį kuo puikiausiai įvertino kino žiūrovai, na, o kino kritikai šįkart nebuvo tokie itin nuolankūs, bet atsirado ir jų tarpe visokiausių nuomonių. Tiesą sakant, žiūrėjau šią kino juostą visiškai nieko nesitikėdamas ir nedėdamas jokių vilčių. Net nežinau, bet nusiteikimas tikriausiai ir buvo tas batutas, nuo kurio atšokus, filmas visgi man patiko.

Nepasakyčiau, kad filmas itin įdomus, bet kad nuotaikingas – tikrai. Komedijos žanras šįkart balansavo ant švelnios ištisos kino apie slaptąsias tarnybas parodijos, pradedant nuo „Ieškokit gudručio“ serialo iki „Džeimso Bondo“. Niekada nebuvau šių filmų ir serialų mėgėjas, nors tarp jų esama ir nemažai gerų kūrinių. „Žvaigždžių dulkės“, „Iksmenai. Pirma klasė“ ir kitų jau kultinių filmų režisierius Matthew Vaughn šįkart leidosi į gana įdomią ir neįprastą kelionę po slaptųjų tarnybų chrestomatijas – slapti ginklai, sarkazmas, ironija ir šaržas vyrauja šiame filme ir tai suteikia, sakyčiau, žavesio. Jokiu būdu nereiktų į šį filmą žiūrėti pretenzingai ir rimtai – tai pramoginio filmo tipažas, retkarčiais turinti ir keisto Q. Tarantino „Nužudyti Bilą“ niuansų, kurie lengvai atpažįstami, kaip antai kovojanti mergina su dalgių kojomis.

Britiškai stilingas, lengvai nuspėjamas, pilnas nuotykių be įdomesnio siužeto, pastarasis konstruojamas būtent pagal šio žanro kanonus, todėl režisierius nesistengia išsimušti iš įprastų filmų rėmų ir žaidžia pagal tas pačias taisykles, lengvai viską ironizuodamas. Būtent komedijos elementai filmą ir daro įdomų ir savitą, o visa kita lyg ir nieko įdomaus, ir nieko ypatingo... Tiesa, aktorių kolektyvas įspūdingas – Colin Firth, Mark Strong, Samuel L. Jackson, Michael Caine ir kiti, bet labiausiai mus tikriausiai nustebina jaunasis atradimas, jeigu galima taip pasakyti – Adrian Quiton, iki tol beveik niekam nežinomas ir nematytas aktorius atrodo gana potencialus aktorius.

Rekomenduočiau lengvam vakarui prie alaus ir kalmaro žiedų.

Mano įvertinimas: 7.5/10
Kritikų vidurkis: 58/100
IMDb: 8.1


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą