2015 m. gegužės 29 d., penktadienis

Filmas: "Gana juokinga istorija" / "It's Kind of a Funny story"




Sveiki, kinomanai,

Filmas „Gana juokinga istorija“ (angl. It‘s Kind of a Funny Story) (2010) toli gražu nėra jokia juokinga istorija. Apie 16 metų vaikinuką, kuris nori nusižudyti, nes jaučiasi nepripažintas, nemylimas yra apsėstas pavydo geriausiam draugui, nes šis turi jam rūpinčią merginą Mią. Jis patenka į kliniką savaitei, kad atsipeikėtų nuo depresijos, tačiau nė pats nežino, kaip šioji savaitė jam visiems laikams pakeis gyvenimą.

Filmas galėtų būti visai šeimai, jis pozityvus, nors ir pasakoja apie gana keblias situacijas, tačiau nestokojama ironijos. Lengva istorija apie nelengvus dalykus, kas nors kiek išgyveno paauglystės dramas, tas gali pasakyti, kad šitaip ironiškai kalbėti apie savižudybę neverta, bet ar tikrai? Psichiatrinėje ligoninėje jis susipažįsta su nauja mergina ir patiria daug nuotykių, kurie atveda vaikiną į protą. Priminė ištisą balaganą filmų: „Skrydis virš gegutės lizdo“, „Kvailių namai“, „Atskalūno laiškai“ ir dar daug kitų, jau pavadinimais nebeįvardinančių filmų. Šis filmas pasižymi šviesa, jį norisi žiūrėti ir priimti ne tik kaip kūrinį, bet ir naują požiūrį į sergančius. O kad taip viskas būtų lengva gyvenime...

Filme pasirodo puikiai žinomas iš įvairių komedijų aktorius Zach Galifianakis. Ir naujosios kartos aktoriai – Keir Gilchrist bei „Amerikietiškų siaubo istorijų“ žvaigždutė Emma Roberts. Kaip dažniausiai būna, aktoriams neturiu jokių priekaištų, nes jie aiškiai brėžia savo charakteriais filmo punktyrines prasmes. Nors šviežiai ir ironiškai pažvelgti į paauglių problemas bei akcentuoti pozityvias puses, manau, šis filmas kaip tik jums. Ir tai tikrai neprastas filmas!

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 63/100
IMDb:7.2


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą