2017 m. liepos 28 d., penktadienis

Filmas: "Su meile, Rouze" / "Love, Rosie"



Sveiki,

Vienas labiausiai patinkančių kino žanrų lietuviams be jokios abejonės yra romantinė komedija – tiesa, jau nebepamenu, kad tokį filmą žiūrėjau, bet tikrai pamenu, kad braukdavau ašaras ir žliumdavau, nors ir žinojau, kad viskas pasibaigs pagal vieną ir tą pačią formuluotę: ilgai ir laimingai. Nusprendžiau prisiminti tas gražias akimirkas ir pažiūrėti daug kam patikusį, bet iš esmės kino kritikų šiaip sau įvertintą filmą „Su meile, Rouze“ (angl. Love, Rosie) (2014), kuris vėlgi sukurtas pagal tokio pat pavadinimo romantinę knygą.

Tai pasakojimas apie labai jauną motiną, kuri susipažįsta su gražuoliuku, tačiau šis jai  pripudruoja ir atseit pamiršta (tarp kitko) pasakyti, kad jau turi užmezgęs santykius. Moteris jaučia trūkumą, nes ji jau turi vaikų, vyrukas raukosi bijodamas palikti nėščią naująją žmoną, bet abu jaučiasi vienas be kito nelaimingi. Žodžiu, siužetas eilinė muilo opera ir kuo gi skiriasi šis filmas nuo kitų, kuriuose vaidina gražūs aktoriais? Jeigu neskaitysime to fakto, kad pagrindinę veikėja per jauna būti mama ir tai iš dalies keičia situacijas, sakyčiau, filmas absoliučiai sausas ir nieko neišsiskiriantis. Dar vienas filmas su tokia pat romantiškai nuteikiančia atmosfera, su dar nostalgiškai veikiančiu garso takeliu, ryškiomis spalvomis ir, žinoma, tobulai atrodančiais seksualiais aktoriais, kad filmas tampa vien tik pramoginiu reginiu, kuris negali pasiūlyti daugiau nei prieš dešimt ar penkiolika metų sukurtų panašių filmų eilėje apie tą patį.

Tiesa, filmas patiks ką tik išsiskyrusiems, į depresiją linkusiems žmonėms, kurie smarkiai išgyvena skyrybas, nes būtent tokie filmai smarkiai paveikia emocionaliai, nes veikia asociatyviai, tačiau gero kino mėgėjai drąsiai gali šį filmą „prašokti“.

Mano įvertinimas: 4/10
Kritikų vidurkis: 44/100
IMDb: 7.2


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą