2017 m. liepos 9 d., sekmadienis

Filmas: "Fangų šeimynėlė" / "Šeimynėlė" / "The Family Fang"



Sveiki,

Dar viena romano ekranizacija pavadinimu „Fangų šeimynėlė“ (angl. The Family Fang) (2015), kai kur dar verčiama kaip „Šeimynėlė“. Jį režisavo aktorius Jason Bateman, kuris šiame filme dar ir atliko vieną iš pagrindinių vaidmenų, pasikviesdamas kolegę Nicole Kidman ir legendinį Christopher Walken.

Filmą, kaip ir knygą, tikriausiai galėtume apibūdinti kaip mažų mažiausiai tiesiog keistą. Tai istorija, kuri pasakoja apie suaugusius vaikus, kurių auklėjimas turėjo rimtų padarinių tiek jų dabarties likimui, tiek sudėtingiems santykiais su tėvais. Vaikai buvo „naudojami“ meno tikslams, netipiniam perfomanso žanrui, siekiant išprovokuoti aplinkinių reakciją, netgi šokiruoti, todėl vaikystėje vaikai elgdavosi taip, kaip liepdavo tėvai, kas šių dienų auklėjimui tiesiog prieštarautų vaikų teisėms. Tam tikros nesuvoktos trauminės patirtys tebėra įsismelkusios brolio ir sesers likimuose, kurie lyg ir bando pabėgti, bet kartu bando ir priimti tą savasties dalį, kol vieną dieną jų tėvai inicijuoja žmogžudystę kaip dar vieną perfomansą ir dingsta, tada prasideda detektyvinė istorija, kuri retrospektyviai grąžina pagrindinius veikėjus į vaikystę.

Iš esmės ne tipinė komedija, todėl vien dėl siužeto, keisto gyvenimo būdo verta pažiūrėti, kokių gyvenime gali pasitaikyti žmonių. Netipinį vaidmenį sukūrė tiek J. Bateman, tiek N. Kidman. Žinoma, filmas lyg ir lengvai šokiruoja, tačiau komedijos proporcijos išlaikytos taip, kad visa tai atrodo ne kaip svajinga menininkų iniciacija, kiek viena didelė šeimos tragedija, grįsta absurdiškų įsitikinimų motyvais. Iš esmės tas išgautas geras skonis, pilnas prieštaravimų, einančių iš pačių žiūrovų, sukuria po komedijos skraiste traumuojančių žmonių patirties ryšių žemėlapį. Nors IMDb puslapyje filmas gerokai nuvertintas, aš šią netipinę komediją linkęs įvertinti tikrai gerai.

Mano įvertinimas: 8.5/10
Kritikų vidurkis: 67 /100
IMDb: 6.1


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą