2018 m. liepos 16 d., pirmadienis

Filmas: "Amerikos mylimoji" / "American Honey"


Sveiki,

Kažkada taip nepamatytas Kino pavasaryje filmas „Amerikos mylimoji“ (angl. American Honey) (2016) vakar tapo smagiu kino atradimu. Britų režisierės Andrea Arnold filmą „Akvariumas“ (2009) teko jau matyti ir jis tikrai buvo sukėlęs nevienareikšmiškų emocijų, tad to maždaug tikėjausi ir iš „Amerikos mylimosios“.

Istorija pasakoja apie šiuolaikinės amerikiečių jaunuolių, atsidūrusių socialiniame skurde, istorija. Laisvai samdoma bohemiška chunta keliauja iš miesto į miestą ir pardavinėja žurnalus. Įsivedę savas taisykles šioji kompanija labiau panaši į keliaujančią komuną, savotišką hipių ir bitninkų kartos pratęsimą ir jos centre atsiduria namus palikusi aštuoniolikmetį Star. Beveik trijų valandų juostoje nuo pat pradžių užkabina pirmieji kadrai – iš konteinerio traukiamas pašvinkęs maistas ir iki pat pabaigos, kai Star pasineria į savotiškus apsivalymo vandenis. Atrodo, kad socialinė aplinka būtų toji istorijos dalis, kuri atrodytų įdomiausia, tačiau ne ką prasčiau režisierė papasakojo ir meilės istoriją, kuri kiek naivi kaip ir patys aštuoniolikmečiai, papasakota ir bandančio ir mėginančio savo laimę patirti jauno žmogaus brendimo istorija.

Iš tikrųjų filmas pilnas apgaulingos laisvės. Atsidūrusi po Kristel padu, jaunoji klajūnė turi įvykdyti dienos normatyvą, tačiau ji pasirengusi daug ką iškęsti, kad liktų šalia mylimojo. Visgi žiūrint filmą smagiausia yra tai, kad laukinukei Star amžinai sekasi, nes atrodo, kad ji tuoj nusiris, atsitiks kažkas blogo, tuoj ja pasinaudos, išprievartaus ir režisierė parodys eilinę dramą su eiliniu pamokslu: štai kas nutinka mergaitei, kuri negavo tėvų meilės ir pabėgo iš namų. Tačiau Star visada sekasi tarsi jos vardas pateisintų jos likimą. Balansavimas ties pavojingomis socialinėmis briaunomis Star paverčia augančia ir nuolat stiprėjančia, daug apie gyvenimą suprantančia mergina.

Išties puiki režisūra ir gal man patiko kur kas labiau nei „Akvariumas“, didžiulės pagyros debiutuojančiai jaunai aktorei Sasha Lane, kuri jautriai ir jusliai perteikė Star vaidmenį, smagu matyti ir kitą priklydusį ir jau iškilusį aktorių Shia LeBeouf, kuris gal ir nežibėjo taip kaip Star vaidmens atlikėja, ir visai suprantama, nes filmas juk sufokusuotas į Star kelionę ne tik fiziniame pasaulyje, bet ir jos vidiniame pasaulyje. Išties dėmesio verta juosta.

Mano vertinimas: 9/10
Kritikų vidurkis: 79/100

IMDb: 7.0


Jūsų Maištinga Siela

2 komentarai:

  1. Ar jums skauda širdį? Nenusiminkite, tegul Dr.Ogala padeda jums susigrąžinti savo buvusįjį “, jis iš tikrųjų yra tikras ir sąžiningas meilės burtų ratukas, jis sugrąžino mano vyrą. Aš esu Tracy Mattingly iš vieningos valstybės, aš labai džiaugiuosi, kad mano vyras grįžo po to, kai paliko mane dėl kitos moters. Mano vyras turėjo romaną su bendradarbiu, ir aš taip myliu savo vyrą, bet jis mane apgaudinėjo su savo bendradarbiu, ir ši mergina, manau, mano vyrui naudojo raganas ar juodąją magiją, kad jis manęs nekęstų ir tai buvo toks kritiškas ir neprašomas, aš verkiu visą dieną ir naktį, kad Dievas atsiųstų man pagalbininką, kuris grąžintų mano vyrą! Buvau tikrai nusiminusi ir man reikėjo pagalbos, todėl ieškojau pagalbos internete ir aptikau svetainę, kurioje buvo pasiūlyta, kad dr. Ogala gali padėti greitai susigrąžinti buvusį vaikiną. Taigi, pajutau, kad turėčiau jį išbandyti. Aš susisiekiau su juo ir jis man pasakė, ką man daryti, o aš tai padariau, tada jis man padarė meilės burtą. Po 16 valandų mano vyras tikrai man paskambino ir pasakė, kad manęs taip ilgisi, o Dieve! Aš buvau tokia laiminga, o šiandien aš vėl džiaugiuosi savo vyru ir mes džiaugsmingai gyvename kartu, ir aš dėkoju galingam burtų ratukui Dr.Ogala, jis yra toks galingas ir aš nusprendžiau pasidalinti savo istorija čia. jei esate čia ir jūsų mylimasis jus atsisako, arba jei jūsų vyras persikėlė pas kitą moterį, daugiau neverkite, susisiekite su juo pagalbos dabar. Štai jo kontaktas. Siųskite el. laišką šiuo adresu: drogalad02 @ gmail. „com“ arba „Call / Whats-app“: +2347049668119.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai patiko, pritariu Jūsų įvertinimui.

    AtsakytiPanaikinti