2018 m. liepos 19 d., ketvirtadienis

Filmas: "Beprotiška trauka" / "Nenugalima" / "Irresistible"



Sveiki, skaitytojai,

Jeigu ne aktorė Susan Sarandon, tikriausiai šio trilerio net nebūčiau pastebėjęs. Šiaip mėgstu gerus trilerius, tik paskutiniu metu kažkaip jų beveik nebematau. Ann Turner sukurtas filmas „Beprotiška trauka“ dar kai kur verčiama kaip „Nenugalima“ (angl. Irresistible) (2006) ir tikriausiai šis pavadinimas būtų kur kas geresnis.

Istorija, nereikia nieko čia slėpti, nuo pat pirmųjų kadrų atrodo kaip mažo biudžeto projektėlis su kviestinėmis mega Holivudo žvaigždėmis. Vien jau Emily Blunt ar Sem Neill išvysti tikriausiai norėtų daugelis jų gerbėjų. O istorija pasakoja apie dailininkę, kuriai ima pamažu važiuoti stogas, kai namuose dingsta daiktai, jai atrodo, kad ją nuolat persekioja, o netrukus pati ima įtarinėti ir persekioti kitus. Kitą vertus, viensiužetinė linija laikosi vien ant spėlionių: ar S. Sarandon veikėja iš tikrųjų kuoktelėjusi, ar ją iš tikrųjų persekioja jaunutė potenciali vyro meilužė, o gal pats vyras trokšta atsikratyti žmonos? Iš tikrųjų daugiau filme perspektyvų ar variantų tikriausiai ir nerasite dėl pakankamai ribotai išplėtoto scenarijaus.

Aktoriai geri, tačiau filmo režisūra nelabai leidžia pasireikšti jų meistriškumui. Nors S. Sarandon vaidmuo iš visos trijulės sudėtingiausias ir buvo galima šį bei tą daugiau išspausti, tačiau, rodos, kino kūrėjams nepavyko pasinaudoti aktorės potencialumu dėl pernelyg standartinio žvilgsnio į šį kino projektą, kuriam, sakyčiau, paprasčiausiai pritrūko ambicijų, užsispyrimo ir kūrybiškumo. Taigi tai filmas, kuris labai greitai pasimirš, nes tokių yra šimtai.

Mano įvertinimas: 5/10
IMDb: 5.8


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą