2018 m. liepos 19 d., ketvirtadienis

Filmas: "Ugnis danguje" / "Fire in the Sky"


Sveiki,

Tikriausiai amerikietis Travis Walton yra vienas žinomiausių kada nors ateivių pagrobtų žmonių. Priešingai nei kiti, jis turi net keturis liudytojus, kurie matė, kaip 1975 metais lapkričio 5 dieną jį nubloškia skraidančios lėkštės spindulys. Travis atsirado tik po penkių dienų, ilgai kalbėjęs apie patirtis nedrąsiai, dabar jis laikomas vienu svarbiausiu žmogumi, kalbant apie NSO ir ateivius. Nors daug kas į tai žiūri ironiškai, jo kalbos ir interviu YouTube kanale pasiekiamos kiekvienam, o 1993 metais pasirodęs apie tos nakties įvykius biografinis vaidybinis filmas „Ugnis danguje“ (angl. Fire int the sky) (1993) jau tapo klasikiniu filmu apie šios paranormalios srities reiškinius.

Tiesą sakant, apie T. Waltoną nebuvau nieko girdėjęs, o jeigu ir buvau, tai tiesiog toji pavardė man neužsifiksavo, tad leidausi nešališkai žiūrėti „Ugnis danguje“. Režisierius vienas iš „X failų“ kūrėjų tikriausiai uždegė T. Walton istorija ir davė pradžią kultiniam serialui. Bet ne apie tai... Kalbant apie filmą, jis iš esmės man patiko. Lėtas ir dešimto dešimtmečio kino maniera pasakojama istorija eina per aplink, nuosekliai neatskleisdama lemiamų įvykių iki pabaigos. Pati pradžia ganėtinai lėtai vystoma, daug nukarusių ir išsigandusių veidų, lemenantys, bet iš esmės nieko nepasakantys personažai – siaubas ir nuostaba jų akyse, bet man kaip žiūrovui, jau tai pernelyg teatralizuota ir užvilkinta.

Gera žinia, kad tai gana ilgai nesitęsia ir filmas pamažu įtraukia į pasakojimą. Žinoma, stipriausia filmo pusė – įspūdinga scena erdvėlaivyje ir ateivių atliekamos operacijos su vargšu žmogumi, persiliejantys vaizdai, siaubas ir neregėtas įsijautimas, o ką aš pats daryčiau jo vietoje. Visumoje filmas iš esmės neblogas ir galima drąsiai žiūrėti šalia filmo „Ketvirtasis lygmuo“ (2009) – irgi neblogas NSO pagrobimo tema biografinis filmas.

Mano įvertinimas: 7/10
IMDb: 6.5



Jūsų Maištinga Siela 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą