2021 m. vasario 13 d., šeštadienis

Filmas: "Stebuklinga piliulė" / "The Magic Pill"

 Sveiki,

 

Tas, kas domisi įvairaus nekomercinio pobūdžio dokumentiniais filmais apie mūsų planetą, maisto pramonę, gyvulininkystę, slaptas organizacijas ir t. t., tam tikriausiai nepaliks itin didelio įspūdžio dar vienas dokumentinis filmas „Stebuklinga piliulė“ (angl. The Magic Pill) (2017), kurį režisavo Robert Tate. Filme vėlgi patvirtinama sena visiems žinoma, bet pamirštama tiesa: labai atsargiai reikia vertinti ir rinktis maistą, kurį vartojame.

 

Filme pateikiama nauja sensacija. Tyrinėtojas atlieka su įvairaus amžiaus, lyties, rasės žmonėmis 10 mėnesių mitybos programą, kuri buvo paneigta pasaulio sveikatos centre, bet vėliau byla buvo laimėta. Tyrėjas teigia, kad sotieji riebalai, gyvulinis maistas yra kur kas geriau už grūdinės kilmės produktus, kuriuose gausu angliavandenių. Žodžiu, ne vieną dešimtmetį mums buvo kaip tiesos kryžius ant kaktos tašoma, jog angliavandeniai turi sudaryti didžiausią mūsų maisto racioną, tačiau kodėl žmonių sveikata, kurie rinkosi duoną, bandeles, pyragaičius, makaronus ir iš kukurūzų daromus produktus, žymiai suprastėjo. Vienas mokslininkas galiausiai ištyrė, kad pakeitus šiuos produktus ekologiška mėsa (ne kokiais nors antibiotikais pripumpuotas vištų krūtinėles), žmonių sveikata žymiai pagerėjo. Žinoma, neaišku, kaip toks atradimas paveiktų, tarkim, gyvulininkystės sferą. Ar mums tikrai reikia daugiau mėsos, daugiau žudyti dėl maisto, plėsti pasėlius bei kirsti miškus ir mažiau augalinės kilmės maisto? Filmas tik grybšteli moralinius pasirinkimo klausimus, neplėtoja bendros ekosistemos idėjos.

 

Visgi filmas diskusinio pobūdžio ir jame informacijos tėra tik ledkalnio viršūnė, informacijos mažai, tad tenka šį filmą pasipildyti kitais filmais. Bet kokiu atveju apversta mitybos piramidė išsprendžia tik dalį problemų, susijusių su žmogaus fizine sveikata, tačiau tarsi skatinama gyvulininkystę ir planetos niokojimą. Šiame filme, man atrodo, nekalbama apie vidurinę maisto piramidės dalį – vaisiai, riešutai ir daržovės, kuri, manding, turėtų pakeisti grūdinės kilmės ir mėsos produktus. „Stebuklingoje piliulėje“ atveriama ir augalinių „sugadintų“ produktų kenksmingumas, pavyzdžiui, saulėgrąžų ar rapsų aliejus, kuris padaromas iš kenksmingų produktų arba visi maisto papildai ir cukrus, palmių aliejus, kuris „sugadina“ šiaip jau iš esmės pagal pirminį produkto sumanymą maisto naudingumą. Australijoje gyvenantys aborigenų tautos atstovai kasdien geria kokakolą ir žiaumoja pusfabrikačius iš spalvotų pakelių, nes jiems sudarytas klaidingas įspūdis, jog baltosios rasės įsiūlytas produktas yra sveikesnis ir geresnis už jų protėvių valgytą maistą. Maisto pramonė, magnatai apvertė mūsų pasaulį, tai tam tikras pelnas, kapitalas, iš kurio išsilaiko ne tik jie, bet ir mums meluojanti ir tiesiog nepripažįstanti sveikatos ir medicinos pramonė – ten, toje lobistinėje erdvėje viskas surišta į vieną purviną sistemą. Daugeliui sąžiningų mokslininkų burnos yra užčiauptos, jiems grasinama prestižu, todėl labai sunku įrodyti ir pristatyti tyrimus, kai viską valdo „prestižinė“ ir tik vieną tiesą tvirtinanti organizacija, o pavieniai daktarai sumenkinami ir nurašomi kaip alternatyvios, nepatvirtintos medicinos šundaktariais.

 

Šis filmas eilinį kartą patvirtina, kad mes net nenutuokiame, kokioje baisioje kapitalistinėje sistemoje gyvename, kur per dezinformaciją veikia mums priešiškos jėgos. Mes susimokame baisingus pinigus, kad pavalgytume kenksmingų skonių stipriklių ir po to susimokame dvigubai, lankydamiesi ligoninėse, bandydami išgyti nuo maisto sukeltų pasekmių. Visgi tokie filmai kaip „Stebuklinga piliulė“ palieka laisvą galimybę rinktis ir mąstyti kritiškai, abejoti ir pasikliauti savo kūno poreikiais. Nieko nuostabaus, kad po tokių filmų imame abejoti vakcinos veiksmingumu ir reikalingumu, juk mes, eiliniai žmonės, esame iš esmės sistemos vergai, kuriuos lengva manipuliuoti.

 

Mano įvertinimas: 8/10

IMDb: 7.1


 

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą