2021 m. vasario 14 d., sekmadienis

Demaskuok homofobą: Vitalija Miežetytė iš Pakamorių kaimo homoseksualų vietą nurodo pagal jos sureitinguotą teisę ir sutvėrimo teoriją

Sveiki,

Šis tekstas pasviruoju šriftu bus publikuojamas prieš visus įrašus, kad visiems dėl duomenų apsaugos įstatymo būtų aišku, kodėl tai publikuojama.

 

Homofobas neturi teisės žeminti, niekinti ar kitaip kelti agresiją ir nesaugumo jausmą žmonėms ar iš jų tyčiotis. Pasisakau apie absoliutų šių asmenų viešinimą, kurie skleidžia neapykantą ir menkina kitus dėl savo įsitikinimų, nusistatymų, įtikėtų mitų ar savo asmeninių nelaimių, prastos nuotaikos apie kitokius asmenis. Lietuvos Respublikos įstatymai gina bet kurio lietuvio teisę egzistuoti ir mylėti bet kurį asmenį, nesigėdijant ir neslepiant savo jausmų kitų „patogumui“. Ši iniciatyva viešinti homofobinius komentarus kilo iš paskatos kurti saugią internetinę erdvę ne tik LGBTQ+ nariams, bet ir mūsų visų vaikams. Manau, kad tik toks pavyzdys gali padaryti esminį pozityvų pokytį mūsų visuomenėje. Šie nekentimo įrašai publikuojami ne dėl piktų asmenų pažeminimo, noro sukelti jiems gėdos jausmą, bet priešingai – iš pilietiškumo jausmo kurti visuotinio saugumo jausmą visiems žmonėms, įskaitant ir patį komentatorių. Skaitydami jų komentarus, daugeliui nebeturėtų kilti klausimas, kam reikia eitynių, viešintis, kovoti už teises, nes homofobiški pasisakymai bei tų asmenų keltinimai ir yra toji pagrindinė priežastis. Žinodami, ko tikėtis iš vieno ar kito asmens, galime apsisaugoti ir išvengti agresijos, neapykantos. Primenu, kad nusistatymai, raginimai susidoroti ar kaip kitaip menkinimą demonstruojantys komentatorių pasisakymai nėra traktuojami kaip „nuomonė“. Neapykantos nusikaltimai viešojoje erdvėje apskritai neturi būti traktuojami kaip „nuomonė“, kadangi tai žemina kitus asmenis, kelia nesaugumo jausmą. Šis tinklapis pasisako tik už saugumą, toleranciją ir meilę.

 

Dar viena homofobinę išraišką mums siūlo įsiklausyti iš Pakamorių kaimo, Klaipėdos rajono homofobė Vitalija Miežetytė kuriai labai patiktų, jeigu homoseksualai tylėtų, nesiviešintų, nebūtų apie juos kalbama, nes jai tiesiog nesmagu ir nepatogu. Komentaruose gerbiama Vitalija teigia, kad žmonės buvo sukurti senų senovėje, tai reikia manyti, kad gėjai buvo sukurti daug vėliau, todėl jie neturi teisės būti „aukščiau bambos“, nes turi būti „savo vietoje“? Kas tai per „sava vieta“, Vitalija neįvardija. Kas per nesąmoninga logika ir argumentavimas? Moteris kaip kontrargumentą bando pakreipti homofobams labai patinkantį „argumentą“: tradicinės orientacijos (supraskit, heteroseksualai) nesidemonstruoja ir nesiskelbia esą heteroseksualai (čia prisiminkime, kad Valentino dienos nuotraukos, vestuvių, visokie bučinukų ir meilės serialų vaizdavimas tai tikrai nėra joks demonstravimas, priešingai, nei homoseksualai, jeigu reikštų panašius dalykus). Be to, tamsta Vitalija nepagalvoja, kad heteroseksualai jau yra bambos lygyje, jie turi visas socialines garantijas, pradedant sveikatos ir baigiant turtiniais įsipareigojimais. Bet matyt, homoseksualams to negalima, jeigu jiems suteiksime tas teises, jie bus aukštesni už Vitaliją ir tai ją žeis. Visgi nemanau, kad po 10 metų Vitalija slėpsis su šeima miškuose nuo gėjų, kaip ji prognozuoja savo komentaruose. Jai tiesiog nemalonūs homoseksualai, jų vėliavos, „ėjimas į viešinimą“ tik dėl to, kad tikriausiai savo artimoje aplinkoje neturi pavyzdžių, galų gale, juk jos pačios vaikai gali būti homoseksualai: ar ji nori, kad jie gyventų daugumos atstumtoje visuomenės paribiuose, nes jiems negražu ir nuo senų senovės buvo anksčiau sukurti, nei gėjai ir lesbietės? Klausimas retorinis, bet esminis.

 

Jūsų Maištinga Siela


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą