2023 m. vasario 18 d., šeštadienis

Albumas: Pink – Trustfall



Sveiki,

Jau daug metų klausausi ir seku pop roko atlikėjos Pink karjerą ir muziką. Savo vinilo kolekcijoje tikriausiai turiu visus jos išleistus albumus. Turiu ir tokius, kuriuos galėčiau pavadinti nuklausytus iki kraujo ir kai kuriuos galėčiau kūrinius paniūniuoti atmintinai. Tokie albumai tikriausiai būtų 2001 metais pasirodęs „Missunderstood“ ir „The True About Love“ 2012 m., kurių singlai tapo pasaulinio lygio superhitais. Šiandien apžvelgsiu naujausią 9 muzikos albumą „Trustfall“, pastarasis pasirodė vakar, jį jau legaliai galite klausytis YouTube kanale.

1. Pink – When I Get There.


Labai personalizuota daina, skirta tėčiui. Atlikėja specialiai šiai dainai sukūrė ir asmeninį vaizdo klipą, kuriame dalijasi savo vaikystės nuotraukomis ir filmuotais kadrais. Sužinojau, kad Pink tėtis taip pat dainavo ir yra pasirodęs jos koncertuose. Daina apie tėtį lyriška, pagarba žmogui, suteikusiam gyvybę, prisiminimų pasidalijimais. Sakyčiau, gera daina, geras vokalas, geras įprasminimas.

Įvertinimas: 8/10

2. Pink – Trustfall


Ką tik išklausiau ir pirmąkart pamačiau prieš 3 savaites išleistą vaizdo klipą. Daina tikriausiai apeliuoja į pagrindinį viso albumo singlą, nes visgi tai tas pats pavadinimas. Visgi galvoju, kai Miley Cyrus išleido „Flowers“, internetas sproginėjo nuo pasidalinimų ir komentarų, o apie šį kūrinį retas kuris kalba, nes... tikriausiai reikia skandalų, o Pink, dviejų vaikų mama, tikriausiai skandalams nebenusiteikusi, tačiau kokia kabinanti daina ir kokybė! Iš Pink pasaulio tai absoliučiai šviežias garsas ir kokybė, o tas fone aidintis garsas tarsi būtų dainuojama iš aukštybių labai dera su 80-ųjų muzikos greitaisiais ritmais. Vaido klipas taip pat pilnas skrydžio, jame šmėžuoja LGBTQ+ vaizdai ir kažkuo šis kūrinys savo visuminiu sumanymu primena senesnį Pink hitą „What About Us“ (2017).

Įvertinimas: 10/10

3. Pink – Turbulence


Tiesą sakant, iš šios dainos nieko nesitikėjau, bet, Dievas mato, ji tooookia gera! Ir manau, kad jau pradedu regėti viso albumo sumanymą. Gaivūs kosminio skrydžio garsai ir tolimo aido afektai Pink vokalui taip gerai dera, o ir tekstas apie vienas kito pasitikėjimą ir vienas kito klystkelius, nuopuolius tampa gyvenimo savaime suprantamu dalyku, todėl daina apie santykių gydymą. Apie gyvenimo išgąstį, kuris dažniausiai tėra tik akimirka, tik gyvenimo turbulencija. Kodėl man atrodo, jog daina tarsi parašyta apie Pink ir jos vyro santykius, o kūrinys tapo asmeninės patirties universalia dainos medžiaga klausytojams? Kad ir kaip ten būtų, daina liuks.

Įvertinimas: 9/10

4. Pink – Long Way to Go ft. The Lumineers


Kūrinys įrašytas kartu su muzikos grupe The Lumineers vėl primena tykią ir gražią lopšinę, peraugančią į drąsos ir pasitikėjimo maršą. Po šios dainos susigraudinau. Pritrenkė paprasti, bet tarsi man (ir daugeliui iš mūsų) išdainuoti žodžiai: „Manau, galėčiau sustoti, galėčiau sustoti. Ar tu nesupranti, kad mano visi demonai ir baimės išnyksta? Kai tu būni su manimi, kai tu būni su manimi, noriu tau parodyti savo randus dienos šviesoje...“ Vau!

Įvertinimas: 10/10

5. Pink – Kids in Love ft. First Aid Kit


Dvi merginos pasivadinusios „Pirmosios pagalbos vaistinėle“ įrašė su Pink šią country pop stiliaus švelnią dainelę, kuri iš vienos pusės labai nuoširdi, iš kitos neturi kažko, dėl ko šiurptų oda. Bet net neabejoju, kad daina atras savo klausytoją.

Įvertinimas: 5/10

6. Pink – Never Gonna Not Dance Again


Pirmasis Pink šio albumo singlas ir vaizdo klipas, nufilmuotas ant riedučių prekybos centre. Pozityvus ir spalvingas vaizdinys, kuriame „prasimuša“ ir senoji geroji rokerė Pink, kuri mėgsta pasijuokti iš rimtų dalykų. Prisimenate superhitą „So What?“. Šiame vaizdo klipe taip pat galite išvysti pašėlusią Pink, kuri purto mieguistą ir apatišką pardavėją, o jos išmanųjį įmeta į žuvelės akvariumą... Dainoje prasimuša disco stiliaus niuansai, kurie dera su pop roko motyvais, pastarieji vaizdo klipe paniurėlių prekybos centrą paverčia linksmybių naktiniu klubu su neoninėmis šviesomis.

Įvertinimas: 8.5/10

7. Pink – Runaway


„Mes gimėme pabėgti iš viršaus į apačią...“ Atrodo, kad ši vertikalė, kritimas iš viršaus žemyn yra esminis viso albumo konceptas. Ką jis reiškia? Iš tikrųjų, kaip šioje dainoje ir sakoma, reiškia nusileisti ant žemės ir gyventi šia diena, įkūnyti gyvenimo akimirkos grožį. Greito tempo pop disco motyvų daina man asmeniškai ritmu ir tempu bei dvasia primine Dua Lipos „Physical“ hitą, tačiau šis panašumas manęs neerzina, nes dabar tokie motyvai yra pop muzikoje itin populiarūs, o Pink visada šalia savo sumanymų neatsilikdama naudojo madingus ir populiarius muzikos garsus.

Įvertinimas: 8.5/10

8. Pink – Last Call


Paskutinis skambutis prieš pasaulio pabaigą, o Pink prašo pašokti ir atšvęsti gyvenimą, kuris netrukus pasibaigs. Dainos choras prifarširuotas ironiškų „cha, cha, cha...“, kurie visoje dainoje sukuria gyvenimo akimirkos šventę. Intriguoja dainos pirminis uždainis apie regimus angelus ir aureoles, apie žadamą pasaulio pabaigą, bet dideliam dramatizmui čia vietos nėra, Pink iš visko gali išspausti šventę ir perteikti net pasaulio pabaigas, akivaizdu, jog tai metafora ir kalbama apie santykių griūtį, tačiau netgi ir tokias patirtis reiktų vertinti kaip gyvenimo žaidimą.

Įvertinimas: 8.5/10

9. Pink – Hate Me


Ši daina – tai ką galima vadinti pop roko razina. Absoliuti Pink klasika ir stilistika, dėl ko visas pasaulis ir klausosi šios moters. Ar dainą galima pavadinti pikta ir kerštinga? Tikrai taip! Nežinau šios dainos atsiradimo priežasčių, bet dainininkė kviečia jos nekęsti, nes ji pikta ragana, kalė ir visokia kitokia monstrė, kurią sukūrė kiti ir aplinkybės. Galima sakyti, kad tai tam tikra prasme kaltinimo daina, kuri energingai nukreipta prieš pačią monstrę... Gal dainos turinys ne pats žaviausias, bet Dievas mato, daina tikras pop roko hitas!

Įvertinimas: 10/10

10. Pink – Lost Cause


Dar viena santykių daina su puikiu Pink vokalu. Turi savito turinio panašumų su „Hate Me“, tik ši daina apie santykių pabaigą, apie tai, kaip vakarėlis nutyla, kaip visi išsisklaido ir lieka tik nejaukūs dviejų žmonių priekaištai ir nutylėjimai. Dainininkė sako, kad jos nevadintų pasimetusia, tačiau gali ją vadinti nevykėle, svetima, bet nepasimetusi, nes ji puikiai žino, kas tuoj netrukus įvyks. Labai lyriškai ir jautriai perteikta daina dar kartą patvirtina, jog Pink nėra svetimos vokalinės lyrinės dainos, o jos suspaustas skausmą perteikiantis jautrumas tikrai prisibels į klausytojų širdis, patikėkite.

Įvertinimas: 10/10

11. Pink – Feel Something


Ką aš galiu pasakyti? Dar viena puiki daina, prisodrinta subtilaus aido, aštraus Pink balso ir choro. Ar man tik atrodo, bet nemažai šiame albume tokių dainų „nuo širdies“. Šioji dar viena apie skausmą ir apie negalėjimą mylėti bei įsipareigoti, nes skaudžios patirtys byloja, jog destruktyvių santykių trauma vis dar gyva. Viena geriausių šios dainos eilučių: „Aš paprastai sulaužau tuos, kuriuos myliu.“ Psichoterapinio „skonio“ daina, kuri ras savo jautrųjį klausytoją.

Įvertinimas: 9/10

12. Pink – Our Song


Manau, kad tai mano mėgstamiausia šio albumo daina. Tikrai. Kabina nuo pat pirmosios natos iki pat paskutinės, vokalas ir aštrėjantys pianino akordai sukuria didėjančio dramatizmo skausmą ir išgyvenimą. Tas vokalas yra vau! Daina apie asmeninį santykių karą šioje dainoje suskamba ir kitokia prasme mums, lietuviams, kai Ukrainoje vyksta karas (nors nebemėgstu visuose kontekstuose sieti šio dalyko, bet čia labai suskamba). Kaip kažkas iš internautų pastebėjo, šioji daina atrodo kažkuo panaši Juan Gabriel dainos „Abrázame Muy Fuerte“, ir negaliu nesutikti, jog tam tikrų emocinių ir dainos prasmių yra.

Įvertinimas: 10/10

13. Pink – Just Say I'm Sorry (ft. Chris Stapleton)


Daina sako: „Kartais, kai tu laimi, reiškia, kad iš tikrųjų tu pralaimi“. Daina atliekama su Chrisu Stapletonu yra vėlgi... Nuostabiai jausminga ir juslinga! Bliuzo ir country tekstūra perteikta jauki, maloni ausiai daina apie apsiprašymą, apie santykių konkurencingumą, kuriame nėra laimėtojų ir tų, kurie taria susitaikymo kovoje paskutinį žodį.

Įvertinimas: 10/10

APIBENDRINIMAS. Jūs tikriausiai juokaujate, ką? Prieš imdamasis perklausyti šio albumo tikėjausi absoliučiai ne to. Tikėjausi pilno pop roko paviršutiniškų dainų ir tiesiog kabinančių lengvų dainų, kurios patiktų masėms, bet Pink albumas „Trustfall“ pranoko bet kokius mano lūkesčius. Šis jautrus albumas, pradedant nuo pirmosios dainos tėčiui ir baigiant bliuziška meilės pamoka mane, tiesą sakant, abstulbino! Be jokių abejonių „Trustfall“ tiek muzikaliai, tiek vokališkai, tiek visu konceptu yra vienas geriausių Pink solo albumų, kuriame rasite ištisą gyvenimo džiaugsmą ir sudėtingų santykių apmąstymų paletę, kurios idėja yra dangaus ir žemės vertikalė, pripildyta prasmių ir vokalinių spalvų tokių unikalių, kuriuos gali transliuoti tik Pink.

Bendras albumo balas: 8.9

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą