2024 m. liepos 8 d., pirmadienis

Filmas: "Ko jūs norėtumėte" / "What You Wish For"

 

Sveiki,

 

Taip paprastai nedarau, bet pirmiausia, ką galiu išmintingai parekomenduoti, tai nieko neskaitykite apie šį filmą, kol jo dar nepažiūrėjote, nes bus daug įdomesnis ir geresnis efektas nei paprastai. Na, o jeigu jau skaitote ir šį sakinį, ką gi, tęskime apie filmą „Ko jūs norėtumėte“ (angl. What You Wish For) (2023), kuris tapo mano nakties įtampos priežastimi, o kai kurie siužetai ar jų veikėjai persikėlė ir į asmeninius sapnus, todėl šiam filmui, kuris gali daug kam ir nepatikti, būsiu gan šališkas, nes jis mane įtraukė, išlaikė dėmesį iki pabaigos ir net norėjosi kažin kokio pratęsimo, galgi net serialo.

 

Šiaip šio trilerio pradžia nėra įspūdinga, netgi, sakyčiau, abejotina, nes lošėjas ir virtuvės šefas Rajanas atvyksta pas vieną tokį draugą ir varžovą Džeką, kuris šiuo metu apsistojęs atokioje kalnų viloje, Panamoje. Viskas nuo pat pradžių įtartina, nes Rajano ir Džeko santykiai dvelkia šalčiu, tačiau kam belstis į Panamą, kad pasimatytum su kažkokiu Džeku, kurio net nelabai mėgsti? Visgi stebina Džeko darbo aplinka. Laisvai samdomas šefas elito vakarienėms keliauja po pasaulį ir gali sau leisti beveik bet ką, o prasiskolinęs Rajanas, aišku, nori kažkaip iš Džeko paprašyti pinigų lošimo skoloms padengti, tačiau atsitinka netikėti likimo posūkiai ir Rajanui tenka užimti Džeko vietą, netgi pasisavinti jo tapatybę.

 

Filmas pamažu augina įtampą, nes į namus netrukus prisistato tikrieji šeimininkai ir spaudžia apsimetėlį Džeką sudaryti elitinės vakarienės meniu. Netrukus Džekas sužino, kad jam teks patiekti... žmogieną, todėl teks peržengti ne vieną ribinę situaciją, kad ne tik padengtų skolas, bet ir pats išliktų sveikas ir gyvas. Galiausiai filmas remiasi keistomis konspiracijos teorijomis apie po pasaulį skraidančius nuosavais lėktuvais turtuolius, kuriems viskas taip nusibodę, kad vienintelis dalykas, kas juos nors kiek jaudina, yra kitų kančios, rizika ir žmogiena. Didžioji filmo dalis gerai susukta, nes virtuvėje kyla įtampa, kadangi atsiranda visokių kliūčių. Netrukus į vakarienę prisistato ir vietos policininkas su detektyvu, kurie pakviečiami prie bendro elito stalo. Na ir, aišku, viskas vyksta toliau kaip tikrame trileryje: ar detektyvas sužinos, ką iš tikrųjų kramsnoja, kaip reaguos elitas, ar išliks apsimetėlis Džekas gyvas, kai šie sužinos, kad jis yra Rajanas?

 

Prieš kelerius metus mečiau kitą filmą apie žmogienos valgytoją, kuris elitiniais štrichais ir intelektualiai valgė mėsą iš savo pririštų moterų. Filmas vadinosi „Šviežia“ (2022) ir jis taip pat man labai patiko. Tikriausiai turiu kokią nors patologiją apie kanibalizmą, bet labiausiai mane tokiuose filmuose jaudina įtampa, ar įmanoma aukoms pabėgti nuo žmogėdrų? Labai panašiai ir filme „Ko jūs norėtumėte“, pastarasis geras buvo ir tuo, kad pradžioje atrodė, jog teks užmigti, nes tokie negyvi ir šalti bei dirbtinoki dialogai, kad net nelimpa, bet netrukus viską nustelbia originalesni ir įdomesni filmo siužetiniai vingiai. Kam patinka trileriai, kurie laikosi dėl psichologinės įtampos ir idėjų, manau, vertėtų pažiūrėti.

 

Mano įvertinimas: 8/10

Kritikų vidurkis: 66/100

IMDb: 6.7



 

Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą