2024 m. liepos 31 d., trečiadienis

Maištingos Sielos pozityvumo dienoraštis nr. 58: leisk kitiems būti savimi ir tada pats būsi savimi



Sveiki,

 

Mums nuolat buvo kalama į galvą (iš religinės perspektyvos), kad Adomą, pirmąjį žmogų (vyrą!), Dievas sukūrė pagal savo paveikslą. Taigi, tai reiškia, kad ilgą laiką tikėjome, jog esame bevaliai ir turime atgailauti už tai, kad atsiskyrėme per pažinimą nuo Dievo ir kad mus valdo išorinės jėgos (angelai ir demonai, pagundos ir apsauga). Aišku, Biblija tai aiškina savaip. Visgi vakar sugrįžus iš po kelionės ir vėl atradus namų džiaugsmą, suvokiau, kad kelionėje erzino kai kurie žmonės tik dėl to, kad neatitiko mano nustatytų standartų ir įsitikinimų. Kitaip sakant, norėjau, kad jie elgtųsi pagal mano matymą ir suvokimą.

 

Tas susierzinimas tik atspindys to, ką patyriu kasdien. Norą pakeisti, daryti įtaką, paveikti kitą mano supratimu geresniąja linkme, bet esmė tame, kad kito tverti, kurti, paveikti taip kaip Adomo nereikia, reikia tverti tik savo jausmus ir būsenas. Kreipti savo energiją į tai, kad pastangos jaustis geriau eitų į vidinio pasaulio struktūrą, nes kiek bekovosi su išorine tikrove, tiek tave ištiks susierzinimas ir pralaimėjimas. Neverta.

 

Užtat verta mėgautis savimi, laiku, vandeniu, saule, ramybe ir kuriant save iš naujo tarsi būtum Adomas kaip matrioška (Adomas Adome), kuris geba atsinaujinti iš savo vidinių resursų ir išlikti patenkintu net tada, kai kiti visiškai raunasi plaukus. O raunasi dėl ko? Dėl to, ko negali įveikti ir pakeisti išorinių veiksnių. Iš ten ateina daug negatyvaus susipriešinimo, pasipiktinimo ir atskirties. Leidžiu kitiems būti savimi. Leidžiu kitiems būti savimi. Leidžiu būti kitiems savimi ir taip leidžiu iš esmės sau būti savimi taikoje. Nepamiršk.

 

Maištinga Siela

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą