2011 m. spalio 26 d., trečiadienis

Filmas: "Slėpynės"

Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti siaubo kino filmą „Slėpynės“ (Hide and Seek) (2005 m.). Filmą parsisiunčiau dėl Dakotos Fanning, sakau, noriu ir vėl pamatyti ją. Tenka vėl linksėti galva, jog tai tikras holivudinis talentas. Bet filmas... Senokai bemačiau grynai siaubo filmą, net pasiilgau to keisto kutulio ir intrigos. Filme jo buvo, tačiau tikrai tikėjausi kažko daugiau, juolab, kad pats režisierius, dar prieš pristatant patį filmą, gyrėsi, kad jis išrado naują siaubo filmo pateikimo formą ir ale paslėptą filmo pabaigą. Žiūrėjau ir bandžiau suvokti, kur tas filmo naujumas? Būčiau geriau neskaitęs perdėto savigyros straipsnio, nes filmas, švelniai tariant, vidutinybių vidutinybė.

Nieko naujo čia nerasite. Tas pats per tą patį, todėl šį filmą pavadinčiau tik skaniu ir vienkartiniu hamburgeriu su daug daug skanaus padažo. Iš esmės režisierius John Polson nesukūrė visiškai nieko naujo, nes siaubo filmo atmosfera ta pati, kaip ir standartiniuose filmuose, tie patys triukai – garso efektas, staigus įšokimas į kadrą. Taigi, tai psichologinis trileris, kuriamas siaubo filmo pavidalu, čia mistiniai dalykai labai greitai paaiškinami su ale taip išgirta „netikėta pabaiga“. Taip ji buvo šiek tiek netikėta, tačiau nuo „Aš žinau, ką veikei aną vasarą“ laikų nelabai ir pakitusi. Galbūt kažkiek filmas priartėja prie tikrai gero siaubo filmo „Našlaitė“, bet visgi išlieka pakibęs tarp dangaus ir žemės.

Tada kokios gerosios šio filmo pusės? Visgi yra įtampos, ji natūraliai auganti su siužeto tąsa, filmo niūrios spalvos ir, žinoma, aktoriai. Keista matyti Robert‘ą de Niro tokiame amplua, bet vis tiek labai gerai suvaidinta. Na ir žinoma Dakota Fanning, kuri būdama tokia maža šitaip fainai (dievinu šį žodį) suvaidino. Keista, kad tokiai mažai mergaitei nudažė tamsia spalva plaukus, bet šiam filmui ir vaidmeniui jai tiko. Aktorių vaidyba turėjo išgelbėti šį filmą, nemažai jį ir iškėlė į paviršių, tačiau neperspjovė niekuo ypatingiau. Aišku, smagu žiūrėti, yra galbūt baugių vietų, nežinomybės, intrigos – tai turi beveik kiekvienas siaubo filmas. Žiupsnelis nenuspėjamumo tikrai ne pro šalį. Manau, kad daugeliui šis filmas tikrai labai patiks.

Įvertinimas: 7.2/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą