2011 m. spalio 17 d., pirmadienis

Filmas: "Gabalėlis dangaus" / "A Little Bit of Heaven"


Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti kino filmą „Gabalėlis dangaus“ (A Little a bit of Heaven) (2011 m.). Iš tikrųjų pasiilgau Kate Hudson, kurią berods paskutinį kart mačiau neblogam siaubo trileryje „Raktas“, o dar seniau – „Nuotakų karuose“. Šįkart ji su meksikiečių kilmės aktoriumi G. Bernaliu vaidina Lietuvoje mažai kam žinomame filme „Gabalėlis dangaus“.

Žinot, man šis filmas šiek tiek priminė Kate Hudson kolegos Anne Hathaway filmą „Meilė ir kiti narkotikai“, tik pastarasis, mano galva, buvo šiek tiek geresnis ir originalesnis. „Gabalėlis dangaus“ – tai romantinis pasakojimas apie merginą, kuri atsisako gydytis žarnų vėžio ir nusprendžia paskutines savo dienas praleisti su savo mylimu daktaru. Siužetas, pripažinkim, iki skausmo nuvalkiotas ir jau perdėm visiems atsibodęs. Iš esmės tik siužetą ir belieka kaltinti, nes Kate Hudson vaidyba man patinka, o ir režisūriniai sprendimai nevisai prasti, kurie filmo nepadaro nei perdėtai tragiško ir graudaus, net noris tikėti, kad filmo pabaigoje herojė tikrai pasveiks...

Nuvalkiotas pasirodė ir perdėm Dievo – angelo įvaizdis – sėdėjimas ant debesies ir kalbėjimasis. Žodžiu, kone sukišti į filmą visi įmanomi romantinės komedijos ir dramų šablonai. Tiesą sakant, patiko pats kontrastas t.y. tai, kad liga nesudievinta, ji nėra visa ko epicentras, neverčia žiūrovo gailėti personažo, o ir gražios laidotuvės su šampanu, balionais ir juoku, būtent tai ir daro filmą šiek tiek kitokį – griauna gedulingą laidotuvių nuostatą. Iš tikro Amerikoje jau natūralu, kad iš siaubo ir rimties per Vėlines juokiamasi, o laidojant artimą, pasakomas koks nors „bajeris“, juokelis ar anekdotas ir skubama į pikniką. Nežinau, ar tai gerai, bet galbūt ir aš visai norėčiau per savo laidotuves, kad žmonės normaliai „pasitūsintų“, o ne žliumbtų ir gailėtų savęs.

Manau, kad tai visai sveikas filmas ir požiūris tiek į ligą, tiek į gyvenimą. Iki rimto filmo šiam filmui tikrai labai dar toli, tebūnie jis romantinės komedijos rėmuose, su juokeliais, kuriozais ir šlakeliu rimties.

Įvertinimas: 8/10



Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą