2011 m. spalio 26 d., trečiadienis

Filmas: "Asmeniniai Pipos Li gyvenimai" / "The private Lives of Pippa Lee"


Sveiki visi,
Šiandien noriu pristatyti kino filmą „Asmeniniai Pipos Li guvenimai“ (The private Lives of Pippa Lee) (2009 m.). Keista, jog tiek ilgai šis filmas voliojosi mano kompiuteryje ir ilgai jo nepakėliau ir nepažiūrėjau... Smagus ir paprastas siužetas pagal to paties pavadinimo romaną, kuris taip pat yra išverstas į lietuvių kalbą. Patiko man šis filmas. Moteriškas, bet tai nėra trūkumas, kaip daugelis mėgsta sakyti: „moteriškas, bet geras“.
Tai pasakojimas apie Pipos Li gyvenimus t.y. tai kas ji buvo iki santuokos ir kuo tapo po santuokos, kai susilaukė pirmųjų vaikų. Iš pradžių tema apie žmogaus vidutinio amžiaus krizę gali pasirodyti, perdėm, nuvalkiota ir nuzulinta, tačiau man patiko jo pateikimas – kasdieniškas, su humoro doze, su šiokiu tokiu siužetu ir užslaptintomis mintimis apie tikrąją gyvenimo prasmę – reikia gyventi čia ir dabar, ir nebijoti palikti to, kas gyvenimą daro absurdiškai monotoniška, nes gimėme būti laimingais. Viena iš įdomiausių filmo minčių – „jis bijojo mirti, todėl įsimylėjo“. Žmonės yra keisti padarai, galvoju, žiūrėdamas filmą. Iš pradžių filmas pasirodo šiaip sau, nes pliurpia apie šį bei tą, rodo vaizdus iš praeities, šiek tiek iš dabarties, bet laikui bėgant supranti, kad šis filmas abejingų nepalieka. Subtilus ir kasdieniškas humoras suderintas su drama, kuri vyksta šeimoje. Galbūt kai kas gali pasirodyti amoralu ir nesuprantama, tačiau ką mes žinome apie moralę, kai mūsų vertybės ir įsitikinimai taip skiriasi?
Filme kaip niekada gausu tikrų holivudinių žvaigždžių. Čia mes sutinkame antraeilius ir visai menkus vaidmenis suvaidinusius: Julianne Moore, Winona Ryder, Keanu Reeves, Monica Bellucci ir t.t. įdomu ir tai, kad šį filmą režisavo pati knygos autorė Rebecca Miller. Gal kažkam ir pasirodys, kad šiam filmui duodu per daug, bet tebūnie su avansu, labai jau patiko.
Įvertinimas: 9/10
Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą