2011 m. spalio 6 d., ketvirtadienis

Filmas: "Pats baisiausias Deilo ir Takerio filmas"

Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti filmą „Pats baisiausias Deilo ir Takerio filmas“ (Tucker and Dale vs Evil) (2010 m.) Aišku, lietuviškai išverstas filmo pavadinimas mechaniškai veda aliuziją į „Pats baisiausias filmas“, tačiau tai filmas parodija nelabai turi sąsajų su šiuo filmu – dievaži, tokių buvau pasiilgęs. „Pats baisiausias Deilo ir Takerio filmas“ – tai linksma parodija tokių filmų kaip „Penktadienis 13 – oji“, „Pjūklas“ ir t.t. Iš esmės, kas parodijuojama? Ogi būtent tų nusibodusių siaubo filmų klišės ir siužetinės vingrybės.

Man ši komedija iš tikrųjų patiko, nes pasirodė smagiai ir sveikai parodijuojama. Tik nenoriu sutikti su „Obuolio“ anotacija, kad nuo šio filmo „pragariškai žvengsite“, taip tikrai nebus, tačiau tos kuriozinės ir tikrai iki gyvo absurdo parodijuojamos scenos stebina savo išmone ir iš baisumo kyla juokas. Deilas ir Takeris įkūnija kažką panašaus į „Bukas ir bukesnis“ – tereikia šiuos personažus atvesti į siaubo filmo pasaulį ir turėsite šį filmą. Žinoma, kvailiams šiame filme labiausiai sekasi, o jaunimas, kurtis tipizuoja siaubo filmo veikėjų charakterius gerokai persistengia ir pats susinaikina.

Patiko man ši komedija, nes ji tokia pakankamai saikinga, įdomi ir kažkuo šiek tiek kitokia parodijuojamų filmų pasaulyje, sakyčiau, šiek tiek originalesnė, kokybiškesnė, plėtojamos aiškios ribos tarp komedijos ir siaubo žanro filmų.

Negaliu pasakyti, kad šis filmas patiks visiems, nes nuomonių jau teko girdėti įvairių, bet žvelgiant objektyviau, suprantama, kad šis parodijų filmas tikrai nėra pats prasčiausias.

Įvertinimas: 7/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą