2011 m. spalio 16 d., sekmadienis

Filmas: "Transsiberija"

Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti kino filmą „Transsiberija“ (Transsiberian) (2008 m.). Iš pradžių į šį filmą žiūrėjau priekabiai, juk visgi trileris ir dar filmuota nemaža dalis Lietuvoje! Teko atpažinti kai kurias vietas, kaip antai Vilniaus geležinkelio stotį ir t.t. Girdėjau atsiliepimus, jog filmas „visai neblogas“, sakau, tikriausiai nieko gero – apsirikau. Iš esmės filmas tikrai neblogas, sakyčiau, netgi patiko. Kuriama įdomi trilerinė įtampa, kai kada siužetas tampa nenuspėjamas, o kai kada labai šabloniškas, bet esmėje siužetas tikrai nėra prastas. Įdomus pasirinkimas filmuoti filmą traukinyje, sakyčiau 75 procento filmo ir veiksmo vyksta traukinyje, taigi režisieriui buvo nemaža užduotis sutalpinti filmavimo studiją į tikrai ankštus traukinio vagonus.

Labai žavūs ir stiprūs aktoriai. Smagu čia išvysti jaunąją Kate Mara iš tokių filmų kaip „Kuprotas kalnas“ ar „127 valandos“. Nustebino mane Emily Mortimer vaidyba, tokia labai natūrali ir užtikrinta. Galvoju, kad netgi visai įdomus atradimas. O ir pats filmo užpildymas labai vykęs – šaltos ir beribės Sibiro taigos, žiema, sukiužusi cerkvė, rusiškas atšiaurumas tiek iš vietovės, tiek iš pačių žmonių. Nežinau, ar tikrai jau tokie rusai šalti kitataučiams, bet nuskambėjusios girtos rusiškos dainos iškart labai sušildė atmosferą. O ir pati „Transsiberijos“ istorija atrodo įdomi, juk iš tikrųjų tokie „galingi“ maršrutai keliauja per šaltąją Aziją ir įvyksta juose bet kas – narkotikai, kratos, žmogžudystės... Stebino ir tai, kad režisierius atskleidė visai kitokią „Transsiberijos“ kelionės skonį, juk traukinyje nevyksta vien rusai su kinais, čia, kas keisčiausia, visas tautų katilas – ispanai, amerikiečiai ir t.t.

Manau, filmas daugiau ar mažiau patiks trilerių mėgėjams. Siūlau, žiūrint šį filmą, atkreipti dėmesį į režisūrines įmantrybes ir galimybes. Filmas pastatytas už 15 milijonų dolerių, bet neblogas. Tereikia įsivaizduoti, kokį lietuviai šedevrą pastatytų, jeigu tik turėtų tokį biudžetą filmui.

Įvertinimas: 8/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą