2013 m. sausio 15 d., antradienis

Filmas: "Vargdieniai" / "Les Miserables"



Sveiki visi,

Pagaliau ir aš pamačiau! Ilgai laukiau šios juostos, vos tik išgirdęs, kad ji filmuoja su superiniu aktorių kolektyvu – „Vargdieniai“ (Les Miserables) (2012 m.). Na, miuziklas yra sulaukęs ne vienos ekranizacijos ir kartu tai yra vienas populiariausių teatro miuziklų žmonijos istorijoje. V. Hugo didingo epopėjinio romano „Vargdieniai“ naujoji ekranizacija buvo vienas iš svarbiausių kino įvykių 2012 metais ir, manau, kad „Karalius kalba“ režisierius Tom Hooper‘is susitvarkė su šia užduotimi.

Suprantu, kad kai kuriems šis filmas gali nepatikti, ypač senesnės kartos žmonėms, kurie skaitė „Vargdienius“, kurie žiūrėjo ankstesnius pastatymus, spektaklius – tai šį kūrinį laiko aukščiausios prabos deimantu, o naujoji versija reikalauja iššūkių, naujų spalvų, naujų sprendimų, kurie gali pasirodyti per daug pataikaujantys naujajai žiūrovų kartais. Man asmeniškai labai patiko šis miuziklas, nors nesu šio žanro mylėtojas, tačiau manau, kad filmas realizuotas labai gerai, žinant, kad aktoriai savo partijas atlieka gyvai – toks buvo T. Hooper sprendimas dėl ambicingo noro, kad viskas atrodytų kuo emocionaliau. Aktoriai dainavo gyvai, o tik vėliau muzika buvo primontuojama studijoje, nors kai kurios scenos, kurios yra masinės ir iš skirtingų vietų dainuojamos, man pasirodė neįmanomos, kad viskas sutaptų ir būtų atlikta gyvai. Tai dėl 100 procento galėčiau pasiginčyti, tačiau aktoriai pasirodė pakankamai dainingi, jie nesistengė sudainuoti klasikiniais ir mums įprastomis „Vargdienių“ variacijomis, čia pat įterpdami dainoje ir šnekėjimą, ir ašaras, ir emocijos...

Labai džiaugiuosi aktoriniu kolektyvu. Kad Hugh Jacksman ir Anne Hathaway yra dainingos personos, tą galėjo įsitikinti „Oskarų“ vedimo ceremonijoje, tačiau nustebino visiškai netikėtas Russell Crowe amplua, sakyčiau, pakankamai įtikinamas. Ir šiaip aktorių kolektyvas buvo superinis – prastų nebuvo, buvo arba geri, arba super geri – vieni personažai atskleisti daugiau, kiti mažiau – šiek tiek mažiau pareikalauta iš Amandos Seyfried. Žinoma, išskirčiau Anne Hathaway, kuri ypatingai aukojosi šiam vaidmeniui – paaukojo plaukus, badavo, kad tik būtų panaši į prostitutę Fantine. H. Jacksmanui atiteko pats sudėtingiausias personažas – jo pagrindinis personažas labiausiai evoliucionuoja ir jam daugiausiai skiriama vietos. Patiko scenografija ir pats pasakojimas – jis daugiasluoksnis, nenuobodus, pilnas revoliucinio karščio – čia jau Viktoro Hugo nuopelnai. Filme nemažai liūdesio, vargingo gyvenimo, kuris nužudo svajones – tai ir būtų pagrindinė „Vargdienių“ ašis, o finalas – vertas net nosinaičių nusišluostyti akims. Vertas dėmesio.


Mano įvertinimas: 9.5/10
Kritikų vidurkis: 63/100
IMDb: 8.1

Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras: