2014 m. balandžio 8 d., antradienis

Filmas: "Sniego traukinys" / "Snowpiercer"




Sveiki, kino gerbėjai,

Šiandien noriu pristatyti ir pakomentuotą naujausią Pietų Korėjos režisieriaus Joon-ho Bong filmą „Sniego traukinys“ (angl. Snowpiercer) (2013), kuris vienų buvo nesuprastas, o kitų pasitiktas kuo puikiausiai. Aš iškart prisipažinsiu, kad ši juosta buvo tikras atradimas po visų šių dramų ir istorinių filmų – intriga, tobula aktorių komanda, bet svarbiausia, kad filmo siužetas buvo labai įdomus.

Aišku, daugelis filmą laiko keistu, šio žodžio tikriausiai neišvengsime, kalbėdami apie šio režisieriaus darbus, kuriuos labai panorau pamatyti ir tikriausiai nepraleisiu progos artimiau susipažinti, nes azijiečių fantastiniai filmai, ypač iš serijos „crazy“, būna puikūs, įtraukiantys ir susukantys smegenis. „Sniego traukinys“ buvo vienas iš tų filmų, kuriam pasibaigus atsiminimai ir nuotaikos buvo dar labai gyvi, sunkoka buvo užmigti. Filmo idėja puiki, jos realizavimas, raiška labai įtraukė ir įtikino. Smagu, kad režisieriui pavyko azijietišką mąstymo formą kurti su amerikiečių (t. y. vakariečių) aktoriais – jau vien ko vertas aktorės Tildos Swinton pasirodymas! Paskutiniu metu į rinką plūstelėjo naujausi šios puikios aktorės darbai su itin kontrastingais personažais. 

Filmas pilnas įtampos, mįslių, kurie nėra tokie nuspėjami, kaip būna šabloniniuose trileriuose ar kai kuriuose fantastiniuose filmuose. Aišku, filmas gan nutolęs nuo realybės, tačiau pati idėja labai gyva, įtikinama ir žadinanti, praplečianti žiūrovo fantazijos lauką – o to aš visada noriu iš fantastinių juostų – netikėtos provokacijos. Nuo pat pradžių filmas vedė į didžiulę mįslę, o keistumo atmosfera, pirminis nesusivokimas, kas ir kur čia vyksta, manau, buvo kaip tik ta puiki įtampos guma, kurios ir norėjosi iš filmo. Ne visos mįslės po filmo atsiveria iš karto, bet nuo to filmas tampa tik dar įdomesnis. Puiki grafika, šalčio ir beviltiškumo pojūtis, kad, dievaži, nepagailėsiu gero balo šiam filmui, nes nepamenu, kada taip skaniai gliaudžiau filmo metaforas.

Mano įvertinimas: 10/10
Kritikų vidurkis: 84/100
IMDb: 7.0


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą